ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА: Посегателство над българско знамe

Кражбата е станала в двора на НИМХ-Варна

Българското знаме беше откраднато от двора на Националния институт по метеорология и хидрология във Варна. Посегателството е станало преди около седмица.

Камери на сградата на Института запечатват кражбата. Часът е около 05:00 сутринта. Около минута момчета планират кражбата си. След това двама от тях прескачат оградата и накрая буквално за секунди успяват да вземат знамето.

„Изрязали са въжето, свалили са знамето и са го прехвърлили през оградата. След това побягват”, обясни директорът на НИМХ- Варна Иван Иванов.

 

Институтът се намира в Морската градина на Варна. Според директора, гледал записите от камерите многократно, въжето е отрязано с нож. „Най-странното и опасно е, че извадиха доста солиден нож и отрязаха въжето. Въпросът е в това кой се разхожда с нож в Морската градина. Прилича ми на някакво отмъщение към знамето. Не знам дали е към институцията”, допълва Иванов.

Именно, защото смята, че е отмъщение, Иван Иванов подава сигнал и в полицията.

 

По време на кражбата в Института имало дежурни. Никой обаче не е чул или видял случващото се. Оттогава шефът на НИМХ- Варна не спира да си задава въпроси.

„Човек си задава хиляди: дали са българи, ако са българи, то ние врагове ли сме им? Знамето може да им трябва, за да го развяват на спортни мероприятия, ако е така – хубаво”, обобщава Иван Иванов.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Патриот

Патриот

01.08.2019 | 22:12

До там ли стигнахте бе прошляци мръсни! Ела те да ви дам 10лв да си купите знаме бе, ако сте Българи,ако не да ви исънат рачичките паплач мръсна сган!

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?