Достоен Гришо се размина с исторически финал, засега

Григор Димитров игра много борбено в полуфинала на US Open срещу руснака Даниил Медведев, но въпреки това загуби с 6:7 (5), 4:6, 3:6, прощавайки се с исторически първи финал от надпреварата. Самото участие на хасковлията на този етап от надпреварата бе историческо, а с него той успя да възвърне позициите си в световната ранглиста, където отново ще е в топ 25.

Днес Гришо бе напълно равностоен през целия двубой, но съперникът успя да накаже и малкото му грешки, с което стигна и до триумфа. На 1/4-финалите Димитров елиминира легендата Роджър Федерер, а Медведев се справи със Стан Вавринка

Иначе това бе трети полуфинал от "Големия шлем" за Гришо след тези на "Уимбълдън" през 2014-а и Australian Open през 2017-а. Ако се бе класирал за последния двубой от надпреварата, родният спортист щеше да се превърне в първия българин, достигал финал на сингъл в турнир от "Шлема".

Успехът за световния номер 5 означава първи финал на турнир от "Големия шлем". В него той ще срещне победителя от двубоя Рафаел Надал - Матео Беретини, които стартират веднага след този мач.

Днешният мач пък бе трети между двамата тенисисти, а след нея Медведев вече води с 2:1 победи срещу хасковлията.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?