Подай сигнал

Доброволци ще помагат на нуждаещи се пациенти

Здраве

от Румен Златански 241 прегледа 0

Доброволци ще помагат на нуждаещи се пациенти

Доброволци ще помагат на нуждаещи се пациенти. Това стана ясно по време на подписаното днес споразумение между управителя на МБАЛ "Свети Пантелеймон" и председателят на БЧК Пловдив Таня Георгиева, на които присъства и кметът на града Иван Тотев. Така здравното заведение става участник в програмата „Мобилни социални екипи в Община Пловдив“. Тя се реализира вече втора година, като в нея участва и УМБАЛ "Свети Георги".

МБАЛ „Свети Пантелеймон“ става втората болница в Пловдив, включила се в програмата в програмата, а от август ще бъде разкрита и доброволческата приемна към Спешното отделение. Между 30 и 40 обучени младежи ще дежурят по график в определени часове според нуждите на отделението. Те ще придружават хората, ще им помагат и съветват, за да намалят стреса и паниката. Така и медицинските екипи ще могат да си свършат по-бързо и качествено работата .

" Благодарение на тази програма запълваме ниша между социалните и здравните услуги. И особено когато човек е болен и сам и се налага да бъде хоспитализиран, е добре да бъде придружаван от някого”, каза председателят на БЧК-Пловдив Таня Георгиева. Тя добави, че специалисти на "МБАЛ "Свети Пантелеймон" ще участват активно информационните кампания на БЧК.

"Превенция на инсултите е един от важните въпроси, в които ще участват специалистите от болницата. Този един златен час, в който можем да помогнем на човека да възстанови изцяло качеството си на живот. Справяне със стресови ситуации, диабет, инфаркт. Това ще бъде бъдещата ни работа не само на територията на болницата, но ще бъдат обхванати всички райони на Пловдив”, добави Таня Георгиева.

"Инициативата е много добра за хората и тази съвместна дейност ще бъде в полза на целия град. При ас непрекъснато идват пациенти в социални нужди, хора, за които няма кой да се погрижи”, заяви управителят на МБАЛ "Свети Пантелеймон" д-р Константин Сапунджиев.

Коментари


Браво! Много добра инициатива.