Подай сигнал

Добрата новина: Шофьор от 116 върна портфейла на пътничка

Който е благословен да вземе доброто от мен, ще го предаде на някой друг, твъ рди Тенчо Тенев

Пловдив

от Адриана Георгиева 2385 прегледа 0

Нищо не може да развали доброто настроение на Тенчо

Шофьор от градския транспорт в Пловдив намери в рейса си портфейл с голяма сума пари, успя да намери притежателката му и да го върне. Случката се е разиграла в автобус по линия 116. Оказа се, че водачът е Тенчо Тенев - същият, за когото "Марица" писа в началото на март, че винаги посреща пасажерите с усмивка и е като "бяла лястовица" в морето от намръщени водачи.

Оказа се обаче, че мъжът зад волана на рейса не само зарежда с позитивизъм пътниците, които вози, но има и честно сърце. Един ден по време на работа той видял паднал на пода в автобуса портфейл. В него имало лични документи и 360 лева. На Тенчо и за момент не му минала мисълта да прибере парите. Още на следващия ден той успял да открие жената и да <210> върне всичко до последната стотинка. дамата останала истински учудена от достойната постъпка на водача. А той така и не се похвалил пред обществото за постъпката си.

„Много мои колеги намират портфейли, взимат парите и хвърлят останалото, без да се замислят. Аз обаче искам вечер да спя спокойно и съвестта ми да е чиста“, каза пред репортера ни Тенчо Тенев.

Преди време друга негова пътничка се разплакала от вълнение от милите думи, с които той я обсипал, когато се качила в автобуса.

„Живеем в трудни времена. Всеки е затънал в проблеми, дали от безпаричие, неплатени сметки или липса на време. Въпреки тежкия живот в България съм решил да предам това добро, което е вътре в мен, който е благословен, да го вземе, ще го предаде на някой друг“, казва Тенев.

Той е благодарен, че е здрав, че има добри колеги и лоялни работодатели. Призовава хората да бъдат по-усмихнати, да са отворени към слънцето, светлината и топлите човешки взаимоотношения.

Коментари