Добра новина! Бизнесмен спаси бедстващи младежи на Равнища

Младежите закъсали в коловозите на дървосекачите. Собственик на почивна станция ги изтегли с джипа си от калта

Шефът на почивната станция „Фабрика за храна и танци“, която се намира на Равнища, спаси трима младежи, затънали с колата си в калния черен път над вилната зона. За да разкаже за добрината, с „Марица“ се свърза един от потърпевшите - Трифон Григоров.  

В събота той бил на излет в планината с двама свои приятели. Младежът наскоро си бил купил офроуд автомобил „Субару Форестър“ и решил да го тества на горския път, който се вие над местността.

„Всичко вървеше по план. Пътуването беше приятно и с лекота успяхме да стигнем до мястото, за което бяхме тръгнали. Имаше и екшън, тъй като пътят е доста лош - с много ями, камъни и дълбока кал. За щастие автомобилът се справи добре и стигнахме навътре в гората“, разказа Григоров.

Същинското „офроуд“ приключение започнало при връщането на младежите към селото. Шофьорът карал мощното Субару 4х4 покрай дълбок коловоз, издълбан от машините на дървосекачите, които работят в района. „Знаех, че не трябва да влизам в коловоза, защото колата ще затъне, и се стремях да минавам покрай него. В един момент обаче калта поддаде и колата се плъзна в коловоза. По принцип този автомобил е доста проходим, но точно това място си е само за джипове“, коментира читателят ни.

Момчетата дълго се опитвали да помръднат автомобила, но той затъвал все повече. Не след дълго започнало да се смрачава, а колата продължавала да буксува в калта. Тогава младежите решили, че е време да потърсят помощ. Започнали да звънят на приятели и роднини в Пловдив, но тъй като вече минавало осем вечерта, всеки бил на градус и получили серия от откази.

Тогава момчетата решили да дирят помощ в селото. Пред почивната станция „Фабрика за храна и танци“ били паркирани два огромни джипа. Момчетата запитали една служителка дали има възможност някой да ги изтегли, но и там ударили на камък - шофьорите на джиповете си били тръгнали малко по-рано. Жената съобщила, че този път се използва от дървосекачи, които щели да дойдат към 6 часа на следващата сутрин. „Научихме, че едната им машина била с щипка, а другата - с лост... Щели да намерят начин да премахнат колата от пътя си“, разказа Григоров. Решили да прекарат нощта в станцията, но всички места за нощувка били заети.

Тогава те се захванали да разпитват местните. Един дядо, който намерили в съседство, им препоръчал да търсят шефа на „Фабриката“ Руслан Радуков. 
Не след дълго момчетата се срещнали с бизнесмена. Мъжът се съгласил да им помогне, като веднага се сетил за кое точно място става въпрос. Попитал дали имат въже, качил ги на легендарния офроудър „G-класа“ и малко по-късно успял с лекота да ги измъкне от дълбоката кал.

„Чрез страниците на вестник „Марица“ искаме да благодарим на този човек за сторената от него добрина. Трябва всички да бъдем по-добри и да помагаме един на друг, защото човек за човека стана вълк, а не брат“, заключи разказа си Григоров.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?