Подай сигнал

До прокуратурата: Търговци менте вдигат планина от боклуци

Пловдив

от Росен Саръмов 149 прегледа 0

Планина от боклук се оформи за пореден път в градинката между сградата на прокуратурата и Четвъртък пазара. Купища стари кашони и гнили плодове са изхвърлени до тротоара на ул. „Димитър Цончев”. Мястото е в центъра на града и оттам постоянно минават чужди гости.

Според шефа на ОП „Общински пазари” Стефан Султанов виновни за боклука са незаконните търговци, които продават стоката си пред входа на пазара. „Контейнерите ни са на 30 метра от това място - мързи ги да отидат дотам! Гарантирам ви, че този боклук не е от търговците на пазара”, категоричен е Султанов.

Според него сметището се оформя постоянно и някой трябва да го чисти. Уведомявал е за незаконните търговци НАП, полицията и районното кметство. „Младши инспектор Балев от НАП два месеца поред идваше, глобяваше и гонеше. Час след заминаването му „търговците” пак са на тротоара. Как да се борим с това”, чуди се шефът на „Общински пазари”.

Последната му идея е там да се сложат големи кашпи с цветя. Така нарушителите няма да имат място на тротоара и ако искат да търгуват, ще трябва да продават стоката си направо на асфалта на „Шести септември”.

„Те правят четири нарушения едновременно. Първо, не се отчитат на НАП. Второ, не плащат тротоарно право. Трето, пречат на пешеходците. И четвърто - трупат този боклук”, изброи прегрешенията на нередовните търговци Стефан Султанов.

Коментари


ЧИСТЕТЕ И ГЛОБЯВАЙТЕ ЯКО