ДНР и ЛНР обявиха край на войната в Украйна

В Донецката народна република (ДНР) и Луганска народна република (ЛНР) издадоха заповед за пълно прекратяване на огъня. То влиза в сила от полунощ на 21 юли. Това съобщиха ръководителите на Народната милиция на ДНР и ЛНР. Според заповедта на военнослужещите е забранено да се използват всякакъв вид оръжия, включително снайперисти.

В допълнение, военните на ДНР и ЛНР от 21 юли не могат да извършват офанзивни операции, както и разузнавателни и саботажни акции. Освен това няма да могат да разполагат тежки оръжия и бойни машини в населените места и в близост до тях.

"Изразяваме готовността си да изпълним условията на примирието и сме готови, както и преди, да спазваме режима на прекратяване на огъня", заяви Михаил Филипоненко, който е действащ полицейски служител на ЛНР. Солидарност с мнението на колега изрази и Денис Сиенков, който е ръководител на Народна милиция на ДНР. Те отбелязаха, че се надяват на спазване на режима и от страна на Украйна.

Припомняме, че на 17 юли на редовната среща в Минск, контактната група на Донбас постигна съгласие за безсрочно примирие, започващо на 21 юли, както и процедура за обмен на затворници, който да стане по формула 101-50.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?