Днес размисляйте, утре гласувайте!

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент.

Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения.

РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.
В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.

Утре, 26 май, секциите ще отворят в 07:00 сутринта и ще работят до 19:00 часа. Централната избирателна комисия има право обаче да удължава изборния ден при необходимост. Ако в 19:00 пред избирателната ви секция има опашка, изборната администрация е длъжна да продължи да приема бюлетини, докато не гласуват всички желаещи.

Първите резултати от т.нар. екзитполове могат да бъдат огласени в 19:00 часа, а след това ще започнат да се появяват и данните от паралелното преброяване на бюлетините. ЦИК ще обяви окончателните резултати няколко дни след вота, след като бъдат обработени всички протоколи.

В страната секциите са 11 897, а зад граница сънародниците ни ще могат да пуснат своя вот на 191 места в 64 държави или общо 12 088.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ггг

ггг

25.05.2019 | 10:53

Само гламавите и социалните деграданти няма да гласуват!

Отговори
0 0
Талисман

Талисман

25.05.2019 | 09:19

Никакво гласуване!!!

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?