Димитър Йотинов "чистач" на 51 фирми

Синът му също замесен в платеното замитане на следи от данъчни престъпления

Димитър Йотинов, бушонът в измамната схема на аптечния бос Николай Александров и висшите служители от Здравната каса в Пловдив - Иван Деспотов и Владимир Манев, е бушон в общо 51 фирми с различен предмет на дейност, установи проверка на "Марица". В течение на няколко години на негово име са прехвърлени дружества с големи данъчни задължения, които надхвърлят няколко милиона лева, сочи справка в ДАКСИ. В повечето от тях Йотинов все още се води едноличен собственик и управител, а в други вече няма участие. 

334 298 лв. са неплатените данъци на фирма "Металстрой проект" ЕООД. Преди да бъде прехвърлена на 60-годишния Йотинов, тя се е управлявала като ООД от Лидия и Спас Дамянови, с адрес Пловдив, ул. "Иглика" 4. Сделката е изповядана пред нотариус Светлана Запрянова. Според съдебната регистрация дейностите са безбройни - производство на метални конструкции, търговия, туризъм, антиквариат и  мн. други. Сега дружеството е регистрирано в с. Строево, ул. "Георги Бенковски" 61, където се водят повечето "поверени" фирми на Йотинов. 

През 2017 г. на  името на Димитър Йотинов са били прехвърлени акциите на задлъжнялата към данъчните фирма "Роял-РТР" ЕООД. Преди това е била собственост на Румен и Росица Даскалови. Едноличното дружество е с неплатени данъци в размер на 38 329 лв. То също е регистрирано в с. Строево и е с предмет на дейност търговия с храни, напитки и тютюневи изделия. 

В трите фирми, които Николай Александров е прехвърлил на Димитър Йотинов - „Нурфарм“ ЕООД, „ДМ-фарма“ ЕООД и „Изгрев фарма“, има различно движение.

От договор за покупко-продажба на фирмени дялове става ясно, че „Изгрев фарма“ ЕООД е била собственост на  Николай Александров за 10 дни, след което на 17 ноември 2017 г.  е прехвърлена на Йотинов. Преди това е била собственост на Тодор Ганев. Сделката, извършена в нотариалната кантора на Карамфилка Клявкова,  е парафирана от помощник-нотариуса Калоян Фералиев. Същата фирма продължава да съществува, но под друго име. От 14 септември 2018 г. е преименувана на „Изгрев Груп-Ди“ ЕООД, като Йотинов все още е едноличен собственик и управител.    

Поне на книга е активна и дейността на „ДМ Фарма“ ЕООД, както и управлението от страна на „големия предприемач“. Едноличното дружество е регистрирано на 6 юни 2018 г. в Пазарджик, на ул. "Свети Архангел" 19А. Преди това е сменило два адреса в селата Строево и Брестник. Любопитна подробност е, че от февруари 2017 до юли 2018 г. се е водело на името на сина на Димитър Йотинов - Искрен, а преди това - на Николай Александров. 

В „Нурфарм“ Йотинов вече не заема длъжност. Тя е собственост на „Фарма 2016“ ЕООД, с управител и собственик Никола Костов, а според регистрацията основната дейност е земеделска. Първоначалните собственици са баща и син - Петър и Рангел Пампирови, от Пловдив. 

Бизнесът с фирмите бушони продължава да процъфтява въпреки единичните фойерверки с удари на службите срещу дребни играчи в бранша.  

АКТИВЕН В САЙТ ЗА ЗАПОЗНАНСТВА

Димитър Йотинов се е регистрирал през 2013 г. в сайт за запознанства, установи репортер на "Марица". За себе си е написал, че е на 60 г. от Пловдив, с едно дете. Посочил е също рождената си дата и година на раждане. Представил се е като мениджър и собственик на бизнес, с месечен доход  350 - 700 евро. За сметка на това пък търси партньорка с доход  1500 - 3000 евро.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?