Дилър с марихуана за хиляди левове се отърва с условна

Реабилитиран мъж, който бе спипан от служители на реда с над два килограма марихуана, успя да сключи споразумение с прокуратурата и да отърве затвора. Вместо това магистратите от Окръжния съд в Пловдив му наложиха тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок. Мъжът ще трябва да заплати и глоба в размер на 5000 лева, както и разноските по делото, които се равняват на 432,25 лева.

Белезниците щракнали за мъжа на 6 февруари тази година. Тогава служители на реда отишли „на гости“ в дома на разследвания, който се намира в село Кърнаре. Униформените предприели обиск на имота и открили 19 опаковки с марихуана. Иззетите наркотични вещества били с общо тегло малко над 2 килограма, която се оценява на 12 492 лева. Освен това полицаите открили четири електронни везни. Всички доказателства сочели, че мъжът се занимава с разпространение. Взета му била най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред съда мъжът заявил, че се признава за виновен по така повдигнатото му обвинение и поискал да сключи споразумение с прокуратурата. Представителят на държавното обвинение се съгласил и така били изготвени параметрите на документа, който предвиждал 3-годишна условна с 5-годишен изпитателен срок.

След тайно съвещание магистратите одобрили сключеното споразумение и прекратили наказателното производство. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?