Деси Радева коментира скандалното си изказване за Луфтханза


"Пет години не видяхме съпруга до предишния президент. Сега ме има. И имам собствено мнение, което няма как да се хареса на всички."

Думите са на Десислава Радева, съпруга на президента Румен Радев. В пространно интервю за "24 часа" тя разказва за своята инициатива "Пазим езика си" за повишаване на грамотността сред българските деца, за опасностите, които крие дигиталният свят, но и за публикациите ѝ във Фейсбук, които често провокират коментари.

"За мен поне дигитализацията е нож с две остриета. От една страна, ни отваря света, но от друга, ни пълни главите с доста невярна информация. Вижте например колко много фалшиви новини се разпространяват. Дори “Уикипедия”, която би трябвало да е достоверна, понякога дава грешна информация. Неотдавна попаднах на мой профил там, който не е правен от мен и изобилстваше от невярна информация.

А когато става въпрос за езиковите норми - трябва да си особено внимателен. Всеки сайт с претенции да осигурява езикови справки трябва да се прави от специалисти. Има сайтове, които са достоверни, но за да е сигурен потребителят, трябва да провери кой стои зад тях като автор, собственик, администратор. Което е доста по-трудоемко от това да отвориш речника и да намериш как се пише “изтребител” например.", обяснява Десислава Радева.

За коментара ѝ по адрес на германския авиопревозвач “Луфтханза”, Радева заявява: "признавам, че реагирах емоционално!".

"Държа да спазвам обещанията си, в случая към близо хиляда наши сънародници зад граница. Затова бе и огромното ми разочарование. Пътувах като средностатистически гражданин и реагирах като такъв", добавя тя.

Попитана за какво съветва президента и дали той се вслушва думите ѝ, Радева отговаря, че държавният глава има достатъчно голям екип, с който работи. "Още един съветник ще му дойде в повече", уточнява Радева.

По думите ѝ двамата с Румен Радев вече са рядко свободни. "Постът на президента промени всичко... Но гледаме с чувство за хумор на ситуацията и се успокояваме, че всичко е временно.", завършва Радева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
mhm до Петко Здравков

mhm до Петко Здравков

25.05.2019 | 21:50

Другарю Здравков, ще бъдете тъпкани и унижавани докато се научите да пишете---->"медий", правилно "медии"(мн.ч.)! Та така Здравков...

Отговори
1 0
Елена Николова

Елена Николова

25.05.2019 | 20:16

Изложението няма никаква връзка със заглавието,т.е .не разбрах защо й е бил поста за стачката и полетите на Луфтхаунза

Отговори
0 0
mhm

mhm

25.05.2019 | 20:04

Тая е толкова тъпа, че има вероятност по-тъпа да е само старата ми самобръсначка (но определено се съмнявам).

Отговори
6 3

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?