Деси Добрева завихря етно фиестата на Античния

Арт-базар и 10 концерта очакват феновете в сърцето на Старинния Пловдив

На 5 и 6 юли всички любители на етно музиката ще могат да се потопят в уюта на Старинния Пловдив, където на най-фантастичната сцена - Античния театър, в две поредни фестивални вечери на PULDIN ETNO FEST ще се изявят десет от най-емблематичните етно изпълнители. Цената на дневният билет е само 15лв.

Вратите отварят в 19, 30 часа, за да поднесат в четиричасови спектакли изпълненията на прекрасните участници.

На 5 юли на сцената ще се качи неотразимата етно дива  ДЕСИ ДОБРЕВА в изцяло нов проект с автентичния Нено (Романено проджект). Топлият глас на Деси в комбинация с акордеона и галещия глас на Нено, страхотните музиканти и етно репертоара, ще направят тяхното участие сред най-запомнящите на фестивала.

В същата вечер ще чуем и студентската етно формация ЖАРАВА, която с изключителните си изпълнения покорява световните етно класации и вярната си публика. В първия фестивален ден на сцената ще се качат и МONISTRA –  може би най-добрата македонска етно формация, която успешно съчетава традиционната етно музика с модерно звучене и аранжименти.

Гостите на PULDIN ETNO FEST ще се насладят още на проекта GloBalKan, зад който стоят четирима виртуозни музиканти: Недялко Недялков - кавал, Стоян Янкулов -Стунджи – ударни, Петър Миланов - китара и Владимир Кърпаров – саксофон. На сцената в Античния театър с бандата ще се качи и гръцката звезда Martha Mawroidi и всички заедно ще представят на фестивала премиера на дебютния си албум.

Последни в първата фестивална вечер са GIPSIDELICA - група, която се изявява основно в Източен Лондон. Формацията се ръководи от Миро от популярната някога българска банда Джанго Зе в компанията на Freddy Stitz и Tansay Omar, които забиват в трудно подлежащия на определение стил балканска психоделична етно-рок инфузия.

Фестивалната програма на 6 юли е също толкова завладяваща. Първа сцената ще покори неотразимата НИНА НИКОЛИНА с нейната група от виртуозни музиканти: Калин Вельов - барабани и перкусии, Мартин Ташев – тромпет и вокал, Ясен Велчев - клавишни, Таня Първанова - вокал.

Проектът ДЖАЗ & ТРАДИЦИЯ е вдъхновен от златните хитове на българския песенен фолклор, поднесени с висока класа и неподражаем съвременен стил. Ще чуем още  ЧУБРИЦА – един изцяло нов проект, чиято премиера ще е на сцената на Античния театър и в който четирима добре познати музиканти: световния шампион бийтбоксера Skillel, Атешкан Теофилов - китари, Венера Тодорова - вокал и Димитър Горчаков – електронно пиано ще забъркат цветни музикални аромати в разнообразие от етно вариации.

Гостите на PULDIN ETNO FEST ще чуят и ORATNICA, която е сред лидерските български етно групи,  интерпретиращи по свой, напълно иновативен начин фолклорната музика, като умело смесват традиционните тъпан, кавал и вокал с австралийско диджеридо, перуански кахон, акустични дъбстеп и дръм енд бейс ритми.

Не по-малко интересни за слушане са и ФРЕНСКИ ДЖИПСИ СУИНГ - специално създаден за фестивала проект, колаборация от музиканти членове на двете групи PARA HOT JAZZ и HOT CLUB DE PLOVDIV: Влади Михайлов (виола), Димитър Благоев (китара), Петър Койчев (китара), Христо Минчев (контрабас) и със специалното участие на легендата Веселин Койчев (китара). Програмата на музикалната среща на двете групи може да се определи като „jazz manouche, swing manouche, jipsy jazz“ или в свободен превод френски цигански джаз, вдъхновен от емоцията на Джанго Рейнхард и Стефан Грапели - прекрасна музика, която може да освежи душата на всеки слушател.

В рамките на PULDIN ETNO FEST  ще чуем още не безизвестните ТЪПАНИ И ГАЙДИ - формация за алтернативен фолклор на музикантите Хорхе, Бъни, Росен, Григор, Костадин, Лазар и Валентина. Те не са облечени в носии, потури и калпаци, но поднасят красотата на българския фолклор и на каба гайдите в умело съчетание с диджеру и кахон като изпълненията им винаги съумяват да докоснат сърцата на  публиката.

Между сетовете на отделните изпълнители зрителите ще се насладят на  уникални танцово-музикални и шоу импресии на формация ЕЛИКА.

Пред Античния театър ще има разположен арт базар на ръчно изработени стоки, няма да липсват също храна и напитки.

Почитателите на етно музиката ще могат на  5 и 6 юли с един билет за 15лв. да се насладят на 5 концерта на ден в Европейската столица на културата.

Старинният Пловдив, съчетан с разкошна музика, ледена бира и добри приятели може да осмисли уикенда на всеки, да пречисти сърцата и душите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
@

@

03.07.2019 | 13:38

Кошмар! Дано оцелее Античния театър от това нашествие на мангали и самодейци!

Отговори
0 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?