Десетте най-добри места за пътуване през ноември СНИМКИ

Независимо дали търсите малко южно очарование или искате да усетите атмосферата на тропическия рай, почивката през ноември си заслужава.

Във време на подготовка за празници, на всеки му се иска да избяга от лудницата на големия град и да попадне в един нов свят.

Но къде? Ето няколко близки и далечни идеи.

Чарлстън, Южна Каролина

Не е чудно, че този очарователен южен град става все по-популярна дестинация през последните няколко години сред местните и международни пътници. Тук ще намерите богата история, вкусна храна, архитектура, която заслужава да бъде заснета и, разбира се, може би най-важното - несравнимо южно гостоприемство.

Приятните температури (15-20 градуса) през ноември го правят идеално време за посещение. Докато сте в града, не забравяйте да посетите новия исторически музей, който се открива през септември. Сградата е национална историческа забележителност и обещава да бъде привлекателен център за любителите на историята.

Мелбърн, Австралия

Столицата на Австралия е определена за най-завладяващия град в света - в продължение на седем години поред. И ако това не е достатъчна причина, ето още: космополитният град обещава приятни температури – около 15 градуса през ноември и много забележителности.

Бахамите

Обикновено това място е пълно със семейства по време на празниците през декември, затова отидете един месец по-рано и ще се радвате на слънчеви дни, без викащи наоколо деца, както и по-евтини билети. Това е идеалният начин да се отпуснете и да се заредите преди началото на трескавия сезон.

Палм Спрингс, Калифорния

Ноември в пустинята предизвиква подобни чувства в сърцата ни, както пролетта на повечето места по света. Докато у нас вадят зимните пуловери, там се радват на слънчево време, туристи, колоездене, пикник в парка. Какво по-хубаво може да ви се случи през ноември?

Буенос Айрес, Аржентина

Разхождайки се по улиците, ще забележите, че пролетта е в разцвета си. Навсякъде има цветя, цените на хотелите са по-ниски. Купете билети за футболен мач, разгледайте една от най-красивите книжарници в света (El Ateneo Grand Splendid) и гледайте танго шоу в местния театър.

Хонконг

Заради субтропичния климат на Хонконг, лятото тук е особено горещо, а пролетта е топла и влажна. Ноември е идеалното време - с ясни, слънчеви дни и приятни температури.

По време на вашето пътуване можете да направите разходка с лодка и да се насладите на изумителните гледки към града от връх Виктория, до който можете да стигнете с помощта на най-стръмната въжена линия в света.

Полуостров Папагайо, Коста Рика

Намиращ се на северното тихоокеанско крайбрежие на Коста Рика, полуостровът е дом на буйни джунгли, перфектни плажове и петзвездни хотели. Най-близкият "град" е на 45 минути път с кола, но понякога отдалечеността е точно това, което зимното бягство изисква.

Сейшелските острови

Разположен край бреговете на Източна Африка, Сейшелските острови - архипелаг, състоящ се от 115 острова - е толкова близо до рая. Кристално чиста вода, буйни джунгли и пясък с фин прах го правят най-доброто зимно бягство.

Лисабон, Португалия

Това е една от най-приятните дестинации за европейска ваканция през ноември. Докато в градове, като Лондон, Париж и Берлин, се чувства зимата, заради климата си Лисабон е чудесен, а температурите са около 20 градуса, пише Блиц. Насладете се на архитектурата и красотата на града без угризения.

Сейнт Барт

Островът прави своето голямо завръщане след урагана Ирма, а през ноември почти всички ресторанти, вили и хотели ще бъдат отворени. Планирайте пътуване преди хаоса през декември и се насладете на плажа и спокойствието.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?