Подай сигнал

Десет народни трика срещу болежките

Здраве

от Марица вест. 1036 прегледа 0

Десет народни трика срещу болежките

Съществуват изпитани методи, които могат да ви помогнат да се отървете от болката, ако не искате да приемате лекарства или просто не разполагате с такива. Ето 10 трика за облекчаване на болежки от различно естество:


1. Яжте черен шоколад, за да успокоите възпаленото гърло

Според учени шоколадът може да потисне кашлицата и да облекчи болките в гърлото дори по-добре от конвенционалните средства за лечение.

2. Пийте повече вода, за да облекчите симптомите на мигрена

Лекото главоболие и тежката мигрена могат да бъдат причинени от дехидратация. Неравномерният баланс на течности и електролити в тялото не позволява на системите да функционират правилно.

3. Приемайте куркумин, за да спрете болката, причинена от възпаление

Куркумата, подправка, която е доста популярна в Азия, намира широко приложение в алтернативната медицина благодарение на противовъзпалителните свойства на компонента, съдържащ се в нея - куркумин. Някои проучвания сравняват това вещество с конвенционалните лекарства и установяват, че то е също толкова добро за облекчаване на болката, колкото ибупрофена.

4. Разтегнете мускулите, за да облекчите болките в гърба

Разтягането помага за освобождаване на напрежението в мускулите, поддържащи гръбнака и подобрява диапазона на движенията и общата физическа мобилност.

5. Вдишвайте етерични масла, за да се отървете от главоболието

Етеричните масла имат релаксиращ и успокояващ ефект. Ето защо могат да се използват за облекчаване на главоболие, причинено от стрес и тревожност.

6. Пийте ментов чай, за да облекчите зъбобола

Ментата има обезболяващи свойства. Те помагат за насърчаване на релаксацията и облекчаване на болката. Нещо повече, ментолът, съдържащ се в ментата, има антибактериален ефект.

7. Вани с английска сол срещу ставните болки

Английската сол е богата на магнезий, който регулира над 300 ензима в организма и подобрява работата на системите. Освен това елиминира токсините и намалява стреса и възпалението.

8. Излезте на разходка, за да освободите ендорфини и да намалите болката

Физическата активност като упражнения или разходи освобождават ендорфини и химикали в мозъка, които намаляват болката. Освен това ендорфините насърчават имунитета и предизвикват чувство на еуфория.

9. Бананът облекчава стомашните болки

Бананите са богати на калий и витамин B6, които облекчават мускулните спазми и предпазват от задържане на вода и чувство на подуване.

10. Прилагайте топли компреси, за да се отървете от спазмите Топлината насърчава отпускането на мускулите, намалява болката и облекчава дискомфорта.

Коментари