Дербито: Футболна фантазия срещу немска дисциплина

Жълто-черните пускат в атака бързоногия Вутов вместо Доре, на "Лаута" тренират дузпи

Когато фантазията срещне немската дисциплина, бъдете сигурни, че това е финалът Ботев - Локо.

Треньорите Николай Киров и Бруно Акрапович са главните герои в мега сблъсъка на Пловдив утре. Двамата изповядват коренно различни философии за футболната игра. В Ботев кредото е добре подредени тактически с вкус към атака и един свободен Тодор Неделев. При Локомотив най-важното е отборът да не получи гол и с много движение по терена да се създаде голово положение.

В Ботев Киров залага на тактиката 4-1-4-1. В същата формация жълто-черните играха и в последния мач срещу Берое (0:1). Проблемът е кой ще е на върха на атаката. Доре е с грип. Поради тази причина титуляр ще е Антонио Вутов. Подобен ход ще извади от менюто на Ботев високите центрирания в пеналта на Локо, но по принцип при наличието там на Езе, се очаква топката да се движи повече по тревата.

Точно Вутов е козът на Киров - връща се след наказание, има амбиция да се реваншира за издънката с червения картон срещу ЦСКА за купата, а и в тандем с Неделев вършат хубави и резултатни неща в атака.

Николай Киров каза, че е наясно със стартовия състав и по тази причина снощи след тренировката жълто-черните гледаха много видео с мачове на Локомотив и ситуации, които биха им помогнали в мача.

При Локомотив положението е различно. Бруно Акрапович ползва срещу Септември (1:2) схемата 3-4-1-2. В атака утре обаче ще са Димитър Илиев и Анте Аралица, който ще е на мястото на Ален Ожболт. Аралица е по-полезен в дефанзивен план и с негово връщане по-назад схемата на Акрапович понякога прелива в 3-5-1-1.

Нормално, очаквано и факт ще е Акрапович да прибере Локомотив назад в тяхната половина с 10-15 метра. От страна на черно-белите очакванията са за 0:0 и ако вкарат един гол, той да бъде победен. 

Не се знае обаче в подобна ситуация, ако Локо получи рано гол, дали играчите ще могат да се отпуснат и да тръгнат по-смело в атака.

Дали ще стане? Ще видим утре в 20.45 часа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?