Деян Донков се цели в сърцето на публиката с „Камбаната“

Моноспектакълът по романа на Недялко Славов ще бъде поставен в Пловдивския театър

Актьорът Деян Донков ще постави моноспектакъл по романа „Камбаната“ на Недялко Славов в Пловдивския драматичен театър. Премиерата на постановката по книгата, спечелила поредица от литературни награди, ще се състои през есента на следващата година.

„Камбаната“ ще бъде първият моноспектакъл на любимеца на родната театрална и телевизионна публика. „Романът ме покруси с изключителното чувство за хумор и трагикомичност на образа. Няма да е лесно, но ще е интересно. Стискайте палци, защото искаме с драматургия и актьорска игра да ви изтръгнем сърцето!“ Когато го прочетох за първи път, запомних някои сцени за цял живот“, заяви Деян Донков. Той ще играе главната роля и ще режисира спектакъла.

Актьорът е получил поканата от автора на романа Недялко Славов и от главния драматург на Драмата Александър Секулов. Секулов посочи, че героят на спектакъл отговаря на представата на Донков - изключителен персонаж, който се изправя срещу целия свят, природата и цялото общество. Той допълни, че „Камбаната“ е книга за истината,  която народът мисли, но никой не казва на глас. Книга, която е като златно сечение.  Драматургичната основа на пиесата ще положат Александър Секулов и Недялко Славов. 

Този спектакъл може да се направи от смели хора - мъжкари, които не се боят от това, което мислят, подчерта директорът на театъра Кръстю Кръстев. Със сценографията на „Камбаната“ ще се заеме Никола Тороманов, а за музиката ще се погрижи Петя Диманова. Репетициите за пиесата ще започнат през пролетта.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?