Делото срещу алкохолния бос Тодор Неделчев зацикли

Новият му защитник не се е запознал със съдебните материали

Делото срещу алкохолния бос Тодор Неделчев удари на камък и магистратите от Окръжния съд не му дадоха ход. Причината е, че новият адвокат на бизнесмена Матей Матев не е получил нужните разпоредби и копие от обвинителния акт. Според законовия срок, защитата трябва да разполага със седем дни, за да разгледа материалите. Тъй като в случая Матев получи книжата на днешното заседание, законовото право на защита беше нарушено, а делото - отложено за 12 април. Правомощията на адвоката на Неделчев от досъдебната фаза Цветанка Ботева са били снети от подсъдимия.

Самият Неделчев пристигна в съдебната зала видимо объркан, защото няколко минути по-рано трябваше да подписва куп пълномощни с новия си защитник, пред вратата на съдебната зала. Срещу него е повдигнато обвинение, че през лятото на миналата година, с мощния си "Нисан Навара", прегази възрастен мъж с колело до библиотека "Иван Вазов".

Неделчев запази ледено мълчание пред журналистите, но по лицето му се четеше надежда. Той посъветва публицистите да прегледат Правилника за движение по пътищата и по специално частта, която разгледа неправилното пресичане.

В залата Неделчев се срещна очи в очи с наследниците на покойния велосипедист, които бяха дошли в съдебната зала, за да дирят правда и справедливост.

Интересен факт е, че е нямало кой да приеме призовките на Неделчев, тъй като той нямал адрес, на който да бъде търсен. На посочение от подсъдимия адрес, служителите на реда намерили наемателка, която твърдяла, че там човек с име Тодор Неделчев няма. Бизнесменът оспори това твърдение и заяви, че именно това е адресът му, и че той дори често ходел да нощува там, тъй като имало достатъчно стаи за всички.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?