Подай сигнал

Деца върнаха портмоне с 1000 лева на пенсионери

Пловдив

от Калина Кръстева 2251 прегледа 0

Деца върнаха портмоне с 1000 лева на пенсионери

Деца намериха портмоне пълно със стотачки и го върнаха на пенсионери в Пловдив. Нашият читател Владимир Попов разказа развълнуван за случката. В петък вечерта той се прибирал с жена си Руска към дома им на улица "Борба" 9 в града под тепетата.

Били изтеглили 1 000 лева, за да купят лаптоп. Семейството паркирало колата но обичайното място пред високия блок и се качило в апартамента си на третия етаж. Минало малко време и на врата се позвънило. На прага стоели две момчета - Алекс Божев, който живее на 16 етаж и Владимир Кръстев, чието семейство е на 11 етаж.

Те обяснили, че ритали футбол до блока, когато топката им отлетяла към колата на Попов и се заклещила. Когато отишли да си я вземат, видели портмонето, изпаднало до вратата. В него преброили 450 лева, докато вадели личната карта, за да разберат на кого трябва да го върнат.

"В другата преграда бяха още 1 000 лева, а момчетата не бяха погледнали дори. Едва успяхме да ги убедим да вземат по 10 лева за доброто дело, което направиха. Благодарим им сърдечно, дано да има повече хора като тях", каза Владимир Попов. Той не е питал момчетата за точната им възраст, но по думите му са тийнейджъри.

Коментари