Подай сигнал

Деца пишат разкази и стихове за Рождество

Образование

от Екип Марица 150 прегледа 0

Деца пишат разкази и стихове за Рождество

Национален конкурс за православна поезия и проза на тема „Рождество на Спасителя” 2018 г . организират Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието в Бургас, Национален дворец на децата, община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас и Сливенска света митрополия организират.

Целта е да се поощри и утвърди интересът на учениците към литературата и православието, да се стимулира тяхната творческа изява, любовта към изкуството, Бог и православната вяра.

Участниците ще бъдат разпределени в 3 възрастови групи: І –ва възрастова група от 1-4 клас, ІІ –ра възрастова група от 5-8 клас и ІІІ-та възрастова група от 9-12 клас. Конкурсът се провежда в 2 раздела - поезия и проза, като всеки участник може да представи до 2 произведения за двата раздела.

Всяка конкурсна творба трябва да съдържа следната информация: 1) Име и фамилия на участника; 2) Клас, училище, школа (извънучилищно звено); 3) Точен адрес и телефон.

Творбите да са в обем до 2 машинописни страници и да не са участвали в предишните издания на конкурса и в други литературни конкурси.

Конкурсни изисквания: съответствие с темата на конкурса; вероучителна точност; адекватно жанрово изпълнение на творбата; оригиналност, художественост и др., спазване на правописните и пунктуационни правила.

Творбите се изпращат на адрес: Гр. Бургас- 8000, ул. „Райна Княгиня”11, Център за подкрепа на личностното развитие, За конкурса ”Рождество на Спасителя”.

Не трябва да се изпращат произведения на имейла на ЦПЛР- Бургас, както и ръкописи! Организаторите нямат ангажимент за уведомяване на наградените. Журито, съставено от преподаватели по Религия православие, БЕЛ и писатели, ще определи носителите на наградите във всички възрастови групи.

Срок за изпращане на творбите: 3.12.2018 г. Резултатите ще бъдат обявени на 10.12.2018 г. на сайта на ЦПЛР: www.odk-burgas.com. Заявки за участие в церемонията по награждаването се подават в срок до 14.12.2018 г. по електронната поща на Центъра за подкрепа на личностното развитие – Бургас: odkbourgas@gmail.com. Церемонията по награждаването ще се проведе на 18.12.2018 г. в гр.Бургас . Мястото и часът ще бъдат публикувани на сайта на ЦПЛР-Бургас : www.odk-burgas.com.

Коментари