Подай сигнал

Даряват ваучери за лечение на стерилитет

Здравеопазване

от Румен Златански 76 прегледа 0

Даряват ваучери за лечение на стерилитет

Финансова помощ за лечение на стерилитет ще получат петима посетители на Деня на репродуктивното здраве, който ще се проведе в събота от 11 до 16 ч. в хотел "Рамада Тримонциум" в Пловдив. Това съобщиха от сдружение "Зачатие", организатор на събитието. Традиционно неправителствената организация дарява по 5 ваучера за финансово подпомагане на лечението и диагностиката на стерилитет на стойност 500 лв. всеки.

Средствата са събрани от дарения, а ваучерите се разпределят чрез жребий между петима от посетителите на събитието. Жребият се тегли публично от децата на "Зачатие" при закриването на събитието. То се осъществява под патронажа на община Пловдив и включва информационна сесия за новостите в репродуктивната медицина и Експо алея на инвитро клиниките в България. Входът е свободен за всички посетители без необходимост от предварително записване.

Експо алеята дава възможност на посетителите на Деня на репродуктивното здраве да се срещнат с лекари и представители на 11 клиники по стерилитет и репродуктивна медицина от Пловдив и страната. Това е уникален шанс да съберат в рамките само на един ден пълна информация за условията и цените, предлаганите от различните клиники, да се запознаят със своите бъдещи лекари и да получат безплатна консултация.