Подай сигнал

Дарина Тодорова командва парада на изборите за кмет

Пловдив

от Валентина Йеремиева 1352 прегледа 0

Адвокат Дарина Тодорова ще оглави Общинската избирателна комисия /ОИК/, чиято задача е подготовката и провеждането на местните избори на 27 октомври. Юристката беше предложена за председател от квотата на ГЕРБ на консултациите с политическите сили, ръководени от главния секретар на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Номинацията на Дарина Тодорова беше направена от представителя на местната централа на ГЕРБ Радослава Ташкова.

Дарина Тодорова е юрист с добър професионален опит, работила е и в областната администрация. Най-малко осем пъти е участвала в избирателните комисии в Пловдив и областта. "И всеки път сме печелили изборите" , напомни адв. Тодорова. От страна на другите политически сили нямаше никакви възражения за кандидатурата й.

Общо 29 членове ще бъдат назначени от ЦИК в ОИК - Пловдив. ГЕРБ предложи 11 души, БСП - - 9, Обединени патриоти и ДПС - по трима, ВОЛЯ - двама, Демократична България - 1. Повечето от членовете са юристи.

Заплатата на председателя на ОИК е 1175 лева, на секретар и заместниците - 1115 лева, на редови членове - 1060 лева.

За мястото на секретар са номинирани двама - от БСП и Обединени патриоти. Трима са кандидатите за две зам.-председателски длъжности - от БСП, Обединени патриоти и Воля. ЦИК ще решава спора.

Снимки от Наташа Манева