DAP за предсеитбено торене на пшеница и ечемик

Висококачественият продукт на „Евро Ферт“ АД осигурява висок и качествен добив

Септември е един от най-натоварените месеци за българския земеделски производител. Тогава се извършва предсеитбено торене на пшеница и ечемик по родните земи. Започва още от края на август и продължава почти до средата на октомври според климатичните условия на отделните райони на страната.

Предсеитбеното торене предоставя леснодостъпна храна на развиващите се корени още в началната фаза на растеж на растенията. Използват се азотни, фосфорни и калиеви торове в предсеитбената оран или в последното култивиране. Количествата зависят от нуждите на отделните видове култури при поливни или неполивни условия. Всеки опитен земеделски производител знае колко е важен този процес за постигане на крайния резултат - богат добив. 

Един от най-разпространените торове за предсеитбено торене на зимни и пролетни култури е диамониевият фосфат, или т. нар. DAP, който димитровградската фирма „Евро Ферт“ АД предлага на родния пазар. Той е висококонцентриран гранулиран тор, който съдържа два основни хранителни елемента азот /18%/ и фосфорен пентаоксид /46%/. Поради своята водоразтворимост той е бързодействащ фосфорен тор. Слабата подвижност на фосфора в почвата позволява да се използва за основно и запасяващо торене. 

Агрономите на „Евро Ферт“ препоръчват диамониевия фосфат за предсеитбено торене на пшеница и ечемик. Поради тази причина и в подкрепа на родните земеделци, компанията предлага DAP на изгодна цена. В комбинация ще получите и съвет за прилагането на азотно-фосфорния тор.

В зависимост от запасеността на почвата експертите препоръчват влагане на диамониевия фосфат от по 15-25 кг/дка чрез дисковане или заораване. Резултатът от торенето ще бъде повече от добър, тъй като балансирано в почвата се внасят хранителни вещества, които се поемат от растенията при най-важните фази на развитието им. Освен това ще се повиши устойчивостта на културите към болести и издръжливостта на растенията към неблагоприятните климатични фактори. DAP осигурява баланса между вегетативната и репродуктивната фаза, категорични са агрономите на „Евро Ферт“ АД.

Компанията предлага диамониевия фосфат на склад в Димитровград и в разфасовки от по 500 кг с оглед улесняване на транспортирането и използването му. За повече информация може да се свържете с отдел „Продажби“ на компанията на телефон 0391 65 250.

Експертите съветват земеделските производители да бъдат разумни в едно от най-важните мероприятия в земеделския календар - предсеитбеното торене и да осигурят на есенните култури най-подходящите торове, като DAP за пшеница и ечемик, които гарантират високи добиви.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?