Подай сигнал

Данъчните търсят IT-спецове на заплата от 1200 лв

Бизнес зона

от ВЯРА ПОРЯЗОВА 3352 прегледа 0

Данъчните търсят IT-спецове на заплата от 1200 лв

Средната заплата на специалист от IT-сектора е между 4 и 5 хиляди лева. Това каза експертът проф. Николай Радулов и думите му касаеха само и единствено частния бизнес. За човек, който разбира от киберсигурност обаче, това са малко пари, направи уговорка той.

Една от версиите за пробива в информационните системи на НАП бе, че тя се поддържа зле, понеже служителите, заети в това звено, получават ниски трудови възнаграждения и съответно не са толкова добри в работата си. Проверка в сайта на приходната агенция показа, че и в момента се търсят IT-специалисти за различни териториални дирекции. Предлаганата заплата в обявите за такива позиции с малко надвишава 1000 лева.

На кандидатите за старши експерт в отдел Информационни системи на ТД на НАП - Варна се предлага трудово възнаграждение от 1071 лева. С 200 лева повече взима старши специалист в отдел „Администриране на база данни и системи" в Дирекция „Информационни системи и моделиране на бизнес процеси" в ЦУ на НАП. Служителите обаче работят на 12-часови смени, включително нощни.

Всички, които работят в системата на НАП, получават и т.нар. ДВПР - допълнително възнаграждение за постигнати резултати, четири пъти в годината, което увеличава с малко доходите им.

Дори самият министър на финансите Владислав Горанов влезе в темата още в деня на хакерската атака. "IT специалистите в частния сектор получават в пъти повече от служителите в публичната администрация. Това е един голям проблем. Трябва да изградим допълнителен капацитет и да вложим допълнителен ресурс", зарече се Горанов.

Коментари


Че те в частните фирми , ай ти специалистите , отдавна са на по 3-4 хиляди.

В Лидл и Кауфланд - търсят продавач - касиерки и предлагат 1250 лв.- тези от данъчното да турят още една 0 - и тогава да пъскат обява.

Наесен мамин Ваню, като спре да бъде кмет, може да го вземат в НАП. Той и без това не обича големи заплати (то неговото си тече от голямата цицка). Ама трябва да иде да си вземе дипломата за ИТ от Техническия, че може да е мухлясала вече.

Защо партийно назначените шефове на НАП, които не са отговорни за нищо, получават над 10 000 лв месечни заплати, а търсят IT-специалисти за 1000 лв? Нали 1200 лв е средната заплата в страната, според тях? Това не е достатъчно дори за начинаещи!

Данъчните ядът и пият на корем където идат. Проверки правят на пазара да отчетат дейност. Колко хванаха за корупция и ги пуснаха. Заплатите им са, космически на специалист 1200 лв. Ало, ??????

те пък IT спецовете са тръгнали да ходят в данъчното ...

На толкова се мръщят чистачките...... Хахахайаха Ромките за тази заплата, ще държат метлата с една ръка. Как се определят заплатите в таз държава....... Методиката сигурно е още от Брежнев............................. Борисов,как става математиката в Германия, например....... Овчи народ, прости и неадекватни овчари....... А защо ли? ...........................

За 1200лв.няма да стана от леглото Да предложат 12000.00лв

Moje, v bulgaristan stava, ako ima koi da nakalve...golem smeh, zabolya me stomahat, cheta I ne vyarvam kakvo r napisano. Absurdistan kardaslarim, akana.

Че аз взимам 2 по-вече и работя от 8 до 10 сутринта. За тези пари немогат да ме накарат да изляза от вкъщи по никакъв начин.

Стабилност , изразяваща се в стабилни и ниски заплати . Само успехи . Гарантирано от ЦК на ГерБ ....

Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди!Десетки видове игри, томболи, лотарии!Развий твой блог - печели от писане на статии!Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите!Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате!Регистрация тук - http://freelotto.eu?ref=70876&bsd=vi8YKxpwEmf

Вие нормални ли сте?!

Хахаха, това анекдот ли е? При тази заплата как няма да има хакери