Подай сигнал

Данъчни погнаха резиденцията "Петър I"

В нарушения са хванати още два ресторанта, сладкарница и магазин за месо

Бизнес зона

от Мария Петрова 2765 прегледа 0

Данъчни погнаха резиденцията "Петър I"

Десетки заведения в Пловдив, между които тузарската резиденция в Стария град „Петър I“, са хванати в данъчни нарушения. Всички са санкционирани с принудителната административна мярка „Запечатване на обект“. В черния списък на НАП са също китайският ресторант „Азия“ в ЖР „Тракия“, заведението с италианска кухня на ул. „Никола Петков“ 9, сладкарница „Колекция“ на ул. „Железарска“1, магазинът за месо „Орион“ на ул. „Съединение“ 19 и др.

Данъчните опитвали да затворят резиденцията от началото на тази година, а причината е класическото нарушение ​- неиздаване на касов бон. Последвало обжалване на акта и съдебно решение в полза на собственика на комплекса. От НАП също обжалвали, след което ВАС обърнал нещата в полза на приходната агенция. Заведението явно не работи, защото не получаваме никакви отчети и не можем да запечатаме обекта, коментира данъчен инспектор.

Резиденцията в Стария град се води на фирма „Хидро Инспект“ ЕООД. Едноличното дружество има основен предмет на дейност строителство на ВиК, инспектиране и ремонт на ВиК съоръжения, търговия, туризъм и др. То е регистрирано с капитал от 2 лв. и е собственост на Емил Тиберов-младши. На посочения телефон за контакти се включва оператор „Виваком ще предаде за обаждането ви“.


Нарушенията при сладкарница „Колекция“ и магазинът за месо са също за неиздаване на касови бележки. Те са собственост съответно на „Колекция“ ООД и „Орион Инвест“ООД.


Китайският и италианският ресторант пък издавали непълни касови бележки, на данъчен език - без задължителните реквизити, предоставящи детайлна информация за продажбите в приходната агенция. „Азия“ се държи от „Азия груп“ ЕООД, а италианският ресторант - от фирма „Петраглия“ ООД.