Дани Каназирева: Общината превръща „Колодрума“ в черна дупка

Пловдивчани отново са изненадани от новините за поредните разходи за неизползваната спортна зала „Колодрума“. Има опасност това спортно съоръжение да се превърне във финансова „черна дупка“, през която да изтичат парите на града ни, предупреди Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“.

Повод за реакцията на общинската съветничка е обявената обществена поръчка за ново осветление за 795 хиляди лева. Това се случва малко след като общината реши да похарчи и други 700 хиляди лева за нов паркинг до пустеещата зала.

„Ние сме категорично против Пловдив да продължава да харчи огромни пари, преди общината да е отговорила защо това съоръжение за над 50 милиона лева стои празно“, коментира Каназирева.

Само преди дни общинският съветник Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ алармира за необяснимите харчове и зададе конкретни въпроси към кмета на общината Иван Тотев. Засега няма отговор на въпросите защо „Колодрума“ не се управлява добре, защо залата стои празна, колко пари харчи общината за издръжката на общинското предприятие „Многофункционална спортна зала“ и колко човека издържат данъкоплатците.

„Не може само преди три години залата да е тържествено открита, а сега да решат да сменят осветлението. Общината трябва да докаже необходимостта от тази нова инвестиция за развитието на залата? Какво объркаха тогава и кой ще понесе отговорността? Защо направиха откриване с фанфари и заявиха, че залата е готова? Ако продължават така, „Колодрума“ може да се превърне в най-скъпото безполезно украшение на България“, обясни Каназирева.

Справка на „Съюз за Пловдив“ от сайта на общинското предприятие показва, че до края на годината в „Колодрума“ са предвидени само пет събития – едно от тях е конгрес на „Свидетели на Йехова“, а другото е Национална молитва за евангелистките общества от всички протестантски църкви в страната.

"Ще продължим да настояваме за отговори. Защо не са отдадени търговските площи? Защо, вместо да носи пари на Пловдив, залата харчи общинския бюджет? Какво още не е направено, което ще се наложи да подменяме скоро?“, коментира Каназирева.

„Съюз за Пловдив“ очаква отговорите на зададените конкретни въпроси и се ангажира да информира пловдивчани за тях, както и да представи свои предложения за превръщането на залата в ефективно съоръжение, което ще носи престиж и пари на Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?