Подай сигнал

Дани Каназирева: Няма да подкрепим премахването на търговските обекти в подлезите на „Тримонциум“ и „Аптека Марица“

Пловдив

от Екип Марица 866 прегледа 0

Дани Каназирева: Няма да подкрепим премахването на търговските обекти в подлезите на „Тримонциум“ и „Аптека Марица“

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ няма да подкрепят предложението на администрацията за премахване на търговските обекти в подлезите „Тримонциум“ на бул. „Цар Борис III Обединител“ и „Аптека Марица“ на бул. „Шести септември“.

Ето и причините за категоричното ни несъгласие:


Първо, с това решение местната власт нанася пореден удар на дребния и средния бизнес. Търговците, които наемат помещения в подлезите, нямат възможност да инвестират в собствени магазини или да плащат високи наеми. С прекратяване на договорите Община Пловдив ощетява десетки семейства, без отново никой от управлението да си е направил труда да ги уведоми предварително, да разговаря с тях и да им предложи алтернатива. Вместо това някой решава еднолично и ги оставя на улицата.


Второ, администрацията лишава градския бюджет от приходи.


Трето, което е и най-важното – обрича подлезите на разруха. В Пловдив има много примери как изглеждат пешеходните пространства под булевардите, където няма търговски обекти. Подлезите на Цариградско шосе и бул. „Княгиня Мария Луиза“ са мръсни, без осветление, с изкъртени решетки и надраскани стени. Опасен за преминаване е подлезът под колелото на Водна палата. Вече няколко пъти се налага общината да дава пари за ремонт на подлеза под бул. „Цар Борис III Обединител“, който постоянно се разбива.


Четвърто, Община Пловдив е лош стопанин. Почти всички концесионни договори са прекратени, защото концесионерите не са изпълнили задължителните инвестиционни програми. Но след тях подземните съоръжения изглеждат още по-зле. През последните години общината не е инвестирала нито лев в подлезите на Чифте баня, под бул. „Христо Ботев“ срещу Централна гара, срещу ПУ „Паисий Хилендарски“. Няма никаква гаранция, че в подлезите „Тримонциум“ и „Аптека Марица“ ще бъде направен ремонт, след като се премахнат магазините. Това са само празни обещания.


Проблемът е, че общинското ръководство няма никаква стратегия за поддръжка на подземните си съоръжения, които струват милиони левове. Те са оставени напълно безстопанствени и се поддържат единствено от търговците и само там, където все още ги има.

Коментари


Тая пък да ми каже какво е отстояла...само лае като драглива кучка.... Мислих си че прави нещо като се огледах и видях тя действително само лае....и кучето на моите съседи лае ма като му подам нещичко завързанко за лапане веднага млъква и подвива опашка..... дайте й нещо за ядене....

Дани не беше ли в "Комина" сервитьорка или се бъркам...

Какви магазини, когато гърбавите изливат дъждовната вода от тротоарите баш в подлезите, че им е по-лесно? На видеото от пороя се виждаше как водата от тротоара на Главната, срещу Аптека "Марица", свободно и безпрепятствено се излива в подлеза, без да срещне никаква, макар и 5см преграда.

Това Дани ми е любимото

Смисълът на магазините в подлезите беше, да се предотврати пикаенето в тях по тъмна доба. Което си е факт там, където магазини няма.

ДА, В ПОДЛЕЗИТЕ ЪРЕБВА ДА ИМА МАГАЗИНИ, А И ЗА СИГУРНОСТА ПРИ ПРЕМИНАВАНЕ, НО ВАГОНИТЕ НА ПЕШЕХОДНИЯ МОДТ ДО НОВОТЕЛА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ!

Дани Каназирева, търговията не е бизнес а "алъш вериш", подкрепяйте тези които произвеждат и създават нещо което има добавена стойност.