Подай сигнал

Дани Каназирева: Мълчанието засилва съмненията за корупция

"Съюз за Пловдив" иска експертиза за качеството на ремонта и вложените материали

Коментари

от Екип Марица 1748 прегледа 0

Дани Каназирева: Мълчанието засилва съмненията за корупция

"Мнозинството на Тотев и ГЕРБ в Пловдив умишлено провали извънредната сесия на Общинския съвет. Управляващите инструктираха своите съветници да не дойдат на заседанието, за да не бъде достигнат необходимият кворум", коментира Дани Каназирева, председател на общинските съветници от "Съюз за Пловдив". Тя подчерта, че с доклада на зам.-кмета Кацарски, представен часове преди сесията и само от няколко хвърчащи листа, управляващите съвсем се оплетоха в лъжите си. От него става ясно, че например ул. „Козлодуй“ е възложена за ремонт по проекта по договор с „Агромах“ ЕООД, по-късно обаче се възлага и изпълнява от район „Централен“ със средства от общинския бюджет, като реално плащането се дублира. Същото се повтаря и при други включени в проекта обекти.


Въпросът е два пъти ли плащаме за ремонт на една и съща улица?


“Бягството засили съмненията за корупция. Поискахме прозрачност, а те отговориха с повече тъмнина. Не уважиха дори многото граждани, които бяха дошли да чуят сами отговорите. Така направиха пропастта още по-дълбока - от едната страна сме хората, които работим и си плащаме данъците, а от другата страна са те, които харчат нашите пари на тъмно. Не може да харчиш над 20 млн. лева и да не се явиш и отговориш на поставените въпроси. Това е недопустимо”, коментира инициаторът за свикването на извънредна сесия Дани Каназирева.

Съветниците от "Съюз за Пловдив" напомниха, че само на малка част от улиците са подменени водопроводът и канализацията. Повечето от тях продължават да са с амортизирана подземна инфраструктура от средата на миналия век.


“Само преди седмица нарекох това “бомба със закъснител”. После започнаха дъждовете и всички видяхме, че дори улиците с подменени водопроводи останаха под вода - това са “Лъджене“ и „Георги Мамарчев“. Канализацията на всички от ремонтираните наскоро булеварди не издържа. Предупреждавахме за тази опасност и за жалост се оказахме прави”, каза още Дани Каназирева.

От “Съюз за Пловдив” настояват да бъде изготвена техническа експертиза от независими външни експерти, която да установи спазена ли е конструкцията на пътя съгласно проекта, да се вземат проби от положените настилки, изпълнени ли са правилно наклоните за отводняване на улиците, както и да се установи какви материали са използвани и какви са заложени по проект.