Дани Каназирева: Да спрем тегленето на новия заем за 13 млн.

”Съюз за Пловдив” е категорично против това безотговорно действие

В последните си дни на власт управляващите в Пловдив планират да изтеглят нов заем за над 13 милиона лева. Плановете им са с тези пари да направят три паркинга и да ремонтират подлеза на баня “Старинна”.  

 


“Съюз за Пловдив” е категорично против това безотговорно действие. Отиващата си власт няма моралното право да завещава огромни дългове на пловдивчани. “Повечето пловдивчани броят дните до края на това управление, а те се готвят да натоварят всички ни с още 13 милиона лева. Призоваваме ги да се опомнят и да прекратят този необмислен проект”, коментира Дани Каназирева. 

 


Съветниците от “Съюз за Пловдив” призовават своите колеги от всички политически сили да обединят усилия и да отхвърлят това предложение. Очакваме гражданите също да изразят своето отношение по време на общественото обсъждане на 14 август от 17:00 часа в залата на Общинския съвет на ул. „Авксентий Велешки“ № 20.

 


 “Опитват се да скрият от пловдивчани какво правят. Насрочили са обсъждане в средата на август, когато повечето хора не са в града. Няма да позволим това да се случи”, категорична е Каназирева. 

 


“Съюз за Пловдив” припомня, че това е нагледен пример как се управлява Пловдив - не с “подаръци” от София, а с огромни заеми, с продажба на имоти от града ни и с непрекъснато увеличение на данъци и такси. 

 


Преди две седмици алармирахме и за изменението на бюджета и планирането в аванс на 5 млн. лв. за ремонт на тротоари, паважи и калдъръм. Тогава коментирахме, че това е абсурдно и целта им е да проведат обществена поръчка и да обвържат следващия кмет с още едно задължение, при цени, които те преценят, без да има проект и списък  на улици, на които ще се правят ремонти.

 


„Това управление вече няма право нито да тегли заеми, нито да сключва договори, нито да продава имоти. Нека изчакаме следващия кмет и следващия Общински съвет, които ще имат правото да взимат решения.” 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
Славчо от "НФСБ за Валери Симеонов"

Славчо от "НФСБ за Валери Симеонов"

20.08.2019 | 23:48

Тотев да го вземе тоя заем, аз знам какво да го правя! Едни проектчета съм замислил с 30% възвръщаемост... в мойто джобче. Вече правя договорката със строителите, кой ще даде повече.

Отговори
0 0
Майнатаун

Майнатаун

20.08.2019 | 23:43

Аз съм напълно съгласен с Каназирчето и то не защото трябва или не трябва тоя заем на града. Просто не трябва Тотев да взима заем, който ще го харчи друг, бил той Зико или СлИвчо. Ако Тотев оставаше това е негово право, той си прави масрафа, но ако ще управлява друг , тогава той да си тегли заемите, той да си прави проектите, той да си носи отговорността. Така е честно! Иначе Тотев ще го изтегли за някакъв проект, а после другият ще дойде и ще ги изхарчи за нещо друго и ще вика видяхте ли колко съм велик, а парите ще ги плаща по-следващия.

Отговори
0 0
да ама не

да ама не

13.08.2019 | 18:30

аз предлагам да спрем да ти гледаме фотошопираната дзурла всеки ден

Отговори
5 1
Оплочват и на ЧИФТЕТО подлеза - нЕма нужда!

Оплочват и на ЧИФТЕТО подлеза - нЕма нужда!

12.08.2019 | 17:02

Хич никому не е затрябвало да ОПЛОЧИ С ОРТАЦИТЕ СИ и подлеза на Чифтето. (Отделен въпрос е че самата идея за ПОДЛЕЗ за прекосяване е СКЪП идиотизъм; изчакваш на зелено и готово; в Бруклин никой няма да сезе в дупка само за да пресече). ПАРКИНГИ на Тракия и на ТЕЛК да се решават от следващата администрация. ПРОТИВОЗАКОННО Е ДА СЕ ТЪРСЯТ НОВИ БОРЧОВЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦА ПРЕДИ ИЗТИЧАНЕ НА МАНДАТА = ЮРИСТИТЕ ДА СЕ ПРОИЗНЕСАТ. ЗАЕМОДАТЕЛЯТ ДА СИ ТЪРСИ ПАРИТЕ ОТ ЛИЧНОСТИТЕ ПОДПИСАЛИ ХАРТИИТЕ И ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ СЪВЕТНИЦИ. ГРАДЪТ НЕ ОТГОВАРЯ ЗА ПАРТИЙНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.

Отговори
5 1
@

@

12.08.2019 | 16:44

Доста е нагла.

Отговори
6 5
Илона Сталер

Илона Сталер

12.08.2019 | 15:37

Какво доживяхме . да имаме пловдивски вариант на Чичолина. Здравке, Здравеке, спри се вече. Мина всякакви граници с аморалното си поведение.

Отговори
5 6
mr scot

mr scot

12.08.2019 | 14:47

Добър ден, Имате ли някакви финансови затруднения? Имате ли нужда от заем, за да изчистите дълга си? Ще увеличите ли финансите си? Вие сте бизнесмен, който желае да разшири компанията си. Тук ви насърчават да се свържете с истинския герой, доверието и ефективното заемане на вашия заем. Познат съм както от отделни лица, така и от правителството за нашата голяма ефективност. УСЛУГИТЕ ВКЛЮЧАТ: * Лични заеми * Бизнес кредити * Обновяване * Клиентски кредити * Автоматични заеми и др .. Изпратете ни имейл на адрес: [email protected] Whatsapp: +79265038734 Сертифицирани сме, надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен. На Ваше разположение, Г-н Скот Изпратете ни имейл на адрес: [email protected]

Отговори
0 3
 ЛЗ

ЛЗ

12.08.2019 | 14:43

Странно , Дана от коя власт си мисли че е ??????

Отговори
7 5
смях

смях

12.08.2019 | 11:00

Дани, ми той новия кмет от партията на стария. Те на един шеф се отчитат.

Отговори
5 1
тия били по- добри от ония

тия били по- добри от ония

12.08.2019 | 10:39

Здравке, много поздрави на другаря гергов да пратиш хахахаха червени бастуни оядени

Отговори
9 6

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?