Да събираме заедно! "Марица" търси партньори за идеята "билетче срещу бутилка"

Пластмасата е един от най-големите замърсители заедно с фините прахови частици, отровните газове и биологичните отпадъци. За разлагането на една PVC бутилка са необходими около 200 години, а ежедневно в природата се изхвърлят излизат милиарди такива. Въпреки опитите да се ограничи употребата на найлонови торбички, те също си остават най-популярната опаковка за българина.  

Напоследък хората по света започнаха да мислят все по-отговорно, правителствата, различни еко организация и и активисти опитват да ограничават последиците от човешката дейност върху околната среда. У нас изключително популярна напоследък е благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки, която има двоен ефект - от една страна, те не отиват в природата, а от друга - със събраните средства се подпомагат различни каузи. 

Време е обаче да направим и следващата крачка, като събираме не само малките по обем и лесни за съхранение и транспортиране капачки, а и пластмасовите бутилки. Взимайки пример от съседите в Турция и природозащитниците в далечна Индонезия, вестник "Марица" търси партньори сред местните превозвачи за реализиране в Пловдив на инициативата "билетче срещу бутилка".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?