„Да обичаш Пабло“ и „8’19” на Филмовите нощи тази вечер

Три промени ще бъдат направени в програмата на Филмовите нощи. Поради големия интерес на 22.07 /неделя/ можете да гледате „Да обичаш Пабло“. В петък 20.07 ще е прожекцията на българския хит „Възвишение“, а премиерната анимация „Хотел Трансилвания 3:Чудовищна ваканция“ е с нова дата 23.07 /понеделник/. Всичките прожекии са с начален час 21.10.

Вторник вечер на лятното кино „Филмови нощи Филипополис“ ще бъдат показани криминалната драма „Да обичаш Пабло“ с участието на Хавиер Бардем ми Пенелопе Крус и българският омнибус с късометражни филми „8’19”, базиран по разказите на Георги Господинов.

Прожекцията на „ДА ОБИЧАШ ПАБЛО“ ще бъде от 21:10. Филмът на Фернандо Леон де Араноа е своеобразен портрет на престъпника (Хавиер Бардем) през очите на любовницата му Вирхиния Вайехо (Пенелопе Крус). С нейния глас зад кадър влизаме в бизнеса му, чиито пипала едновременно убиват полицаи и строят къщи за бедните, минаваме през Конгреса на Колумбия, където става заместник-депутат и стигаме до последния му фатален телефонен разговор.

По-късната прожекция, тази от 23:30 ще бъде на българския„8’19”, в който се разбира, че 8 минути и 19 секунди е цялото време, което имаме, преди вестта за смъртта на Слънцето да ни достигне. Толкова време отнема на светлината, за да пропътува оттам дотук. И после идва тъмнината... Не е задължително темата за Апокалипсиса непременно да бъде разглеждана като глобален катаклизъм, конници на разрушението, ангели на смъртта, огън и погром. Може да бъде показана и като нещо изключително лично, интимно, почти тихо. В ролите ще видите Ирмена Чичикова, Симон Варсано, Цветан Алексиев, Христо Димитров-Хиндо, Георги Господинов, Светлана Янчева, Иван Бърнев и др.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?