Цветето на Пето Десислава Тотева - кошмар за бандитите в "Тракия"

Яна Петкова от СПС действа на горещи точки, където колегите й трудно се справят. Цветето на Пето Десислава Тотева е кошмар за бандитите в "Тракия"

Нежният пол отдавна нагази в дълбоките води на мъжките професии. Красиви дами въртят с твърда ръка банки, индустриални гиганти и цели държави. Така е и у нас - в момента машинният инженер Цвета Караянчева държи юздите на законотворците от Народното събрание, а пловдивчанката Менда Стоянова следи за строгото спазване на финансовата дисциплина в България. 

Макар много от мъжете все още да се отнасят с подозрение към момичетата, които карат рейсове или камиони, трябва да признаят, че представителките на нежния пол всъщност са отлични професионалисти на всяко поприще. В своята нова поредица "Марица" разказва за пловдивчанки, които доказват, че в 21. век вече няма мъжки професии. 

Когато чуем думата полиция, обикновено се сещаме за екшън, сблъсъци и мъжка сила. Две служителки под пагон от Областната дирекция в Пловдив обаче доказват с работата си, че по нищо не отстъпват на колегите си от силния пол. Репортерите на „Марица“ се срещнаха с Яна Петкова и Десислава Тотева, за да разберат какво е накарало тези красиви жени да превърнат работата в МВР в свой житейска избор. 

Десислава Тотева е „Цветето на Пето районно управление“. Въпреки милия прякор, когато е на дежурство, чаровната дама се превръща в истински кошмар за бандитите, дръзнали да нарушават закона в район „Тракия“. Младата униформена ежедневно шофира служебната Астра и винаги е на разположение за гражданите, изпаднали в беда. Тотева признава, че дамите под пагон са много по-малко от мъжете, но подчертава, че се справят не по-зле от колегите си. А има и случаи като тези с пострадали жени, където само друга жена може да помогне.

Очаквайте историите на двете защитнички на реда и справедливостта в следващите броеве на вестник „Марица“!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?