Цветанов коментира българската следа в Нова Зеландия

"Виждаме доста неща, които са свързани с региона и за мен е изключително тревожно, защото показва, че е имало сериозна подготовка. Може би тук вече службите трябва да отговорят дали през цялото това време атентаторът и хората му са посещавали региона ни." Това каза лидерът на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов по случай българската следа при атентата в Нова Зеландия. 

"Ще се съберат доста данни за лицето и обкръжението му и по-късно ще стане ясно дали е имало лица, които са му подпомагали и дали е пътувал до държавата ни. Координацията е създадена и при такива актове всяко правителство работи по темата и обменя информация. Нямаме информация дали е бил на територията на България. Министерски съвет трябва да отговори на това и трябва да работи сериозно по въпроса", допълни Цветанов. 

Борисов събира шефовете на службите заради атентата в Нова Зеландия

Вчера ПГ на Воля напусна парламента. Цветанов разкри, че е провел няколко разговора с Веселин Марешки и предстои среща между управляващите и "Воля", в която се очаква да изгладят различията. 

"Съвсем нормално и резонно е една парламентарна група, която не участва в управлението, да избере формулата си за участие в парламента и да защитава собствената си програма, заради която са гласували избирателите им. Мога да кажа, че всичко, което е разписано относно доходите и здравеопазването, се изпълнява. Трябва да наблегнем на икономиката и образованието. На моменти имаме много ясни различия в парламента", обясни още той.

Цветанов посочи, че управляващите вече имат изцяло ясна позиция относно закупуването на нови изтребители F-16.

"Трябва да работим по възможността да се ратифицира договора и да се завърши сделката със САЩ. Очакваме това да се случи към средата или края на юли месец", заключи той.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?