Подай сигнал

Цветана Манева открива Фестивала на красотата

Култура

от Екип Марица 249 прегледа 0

Цветана Манева открива Фестивала на красотата

Легендарната актриса Цветана Манева ще открие Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив. 28-ият международен форум за фризьорство ще се проведе от 29 до 31 март в Международния панаир. Тазгодишното издание на Фестивала е тематично обвързано с естетическите послания на инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“, обявиха организаторите от „Christian Of Roma“.

Възприемана като една от най-привлекателните популярни жени у нас за всички времена, Цветана Манева е и модна икона в България. С бои за коса ще рисува върху 12-метрова Стена на красотата пловдивският художник Васил Стоев. Именитият живописец ще сътвори първото творческо послание, вграждайки го в художествения център на логото „Пловдив - Европейска столица на културата 2019”.

Креативна атмосфера за Васил Стоев ще създават музикантите от пловдивската рок група „Докторите”. Стената на красотата ще бъде рамкирана с контурите на 10 символа на Пловдив - Стария град, квартал Капана, тепетата, Античния театър, паметника на Альоша и др. Посетителите ще могат да ги оцветяват, избирайки нюанси от различни бои за коса. Топколористи от Бразилия, Великобритания, Русия и Италия ще се включат в импровизирания пленер, рисувайки на Стената на красотата своето усещане за Пловдив.


Багрите на косите са темата на 5-те семинара, които ще се проведат по време на международния моден форум. Прически за предстоящите абитуриентски балове, актуални за сезона цветове и форми ще представи на семинара си „Изкуство в косите“ стилистът Саверио Палма.

Коментари