Цял Пловдив под вода! Пороят блокира улици и подлези ОБЗОР

Целият Пловдив е под вода, а редица булеварди, подлези и улици са блокирани вследствие на поройния дъжд.  Въпреки че шахтите са предварително почистени, те не успяха да поемат цялото количество вода. Изля се близо 40 литра на квадратен метър, като в началото пороят бе придружен и с градушка. Тя беше с размерите на орех. Шофьорите, които се движеха по Кукленско шосе, се скриха под навеса на близката бензиностанцията, за да предпазят автомобилите си от ледените късове. Убежището обаче се оказа тясно и не успя да побере всички, разказаха очевидци. Задръстването по Кукленско шосе беше голямо, като колоната от автомобили започваше от надлеза и стигаше чак до Митницата. Причината бяха закъсали автомобили. Тапа се образува и на Коматевско шосе.

Поройният дъжд доведе и до редица закъсали коли. Пристигнаха пожарни.

Булевард "Източен" и ул. "Найчо Цанов" са под вода. Шахтите на улица „Огражден“ трябваше спешно да бъдат отводнени. Положението в „Кючук Париж“ не беше по-различно от това в останалите точки на града, където колите закъсаха по улиците. Подобно беше състоянието и на бул. "Васил Априлов". Водата до Драгановите гробища в Кючука пък достигна 1 метър. Затънали коли имаше и на паркинга пред Онкото, „Даме Груев“ и „Скопие“.

Над 30 са постъпилите сигнали в Пожарната за наводнени улици, мазета и приземни етажи. Девет екипа на пожарната работят и се отзовават на подадените сигнали.

Екипите на ОП „Чистота“, ОП „ОКТ“ и други общински предприятия също са на терен и се борят с последствията от силния дъжд. Екипи работят и на местата с прекъснато елзахранване. Възстановена е работата на светофарните уредби на Кукленско шосе до "Практикер" и на Мебелна къща, работи се по отстраняване на проблема на светофара на Кукленско шосе до "Рекорд".

От администрацията призовават гражданите за търпение предвид усложнената ситуация. С предимство се обслужват обществените сгради – болници, детски заведения.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Goldi

Goldi

01.06.2019 | 12:12

Ту зимата ни изненадва ,ту дъжда , какво ли ще е другият път

Отговори
1 0
бомбето

бомбето

31.05.2019 | 17:37

Щото сте маркототевци

Отговори
6 0

31.05.2019 | 17:09

Ало-о-о, културната столица . . .

Отговори
8 1
строител

строител

31.05.2019 | 16:51

Що тъй става Всичките ремонти на Тотьо под вода

Отговори
16 3
Шахтите са виновни

Шахтите са виновни

31.05.2019 | 16:48

Шахтите са виновни , много дъжд се било изляло . Ами синоптиците предупреждаваха , но никой не мина да ги почисти . От февруари месец не са чистени шахтите ан бул. Христо Ботев около Военна болница . Често правя сними с доказателства , да се вижда по дата че шахтите не са чистени .

Отговори
14 1
ГЮРО

ГЮРО

31.05.2019 | 16:41

Чудно защо при същия пороен дъжд околовръстният път покрай "Тракия" не се напълни с вода. Или върху "Васил Априлов" валя повече? Да, бе. Просто на "В.Априлов" някой си остави кривите ръце, въпреки съвършено новата канализация и новите шахти. Лошо проектиране и лошо изпълнение, затриване на тревни площи и дърета. Но отлично крадене от всичко. Тия ще ни издавят и пет пари няма да дадат за нас.

Отговори
20 1
вицове.бг

вицове.бг

31.05.2019 | 16:35

Сър, река Марица.

Отговори
5 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?