Циганин удари с лопата запалянко на мач в Калековец

Двама мъже от пловдивското село Калековец бяха осъдени за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди спрямо 30-годишен пловдивчанин по време на селски мач. Ромите отърваха най-тежкото наказание – лишаване от свобода, но трябва да заплатят по 1500 лева всеки административна глоба.

Свадата се разиграла в края на миналата година в село Калековец. Футболният клуб в населеното място приемали този от Манолско Конаре. По време на мача един от футболистите на гостуващия тим бил фаулиран. Започнало освиркване и феновете наскачали около терена. Най-запален заради нарушението бил 30-годишен мъж от Пловдив. Ситуацията бързо се успокоила и отборите се оттеглили за почивка между двете полувремена,.

В същото време запалянко, фен на домакините, видял разпаления пловдивчанин как вика и се възмущава. Местният напуснал стадиона и отишъл в ромската махала. Там бил бащата на един от футболистите, на когото разказал, че мъж иска да бие сина му.

Ядосан, 43-годишен калековец взел лопата в ръце и затичал към стадиона. Чувайки глъчката в махалата и други жители се въоръжили кой с каквото намери и последвали съседа си.

„Кой иска да бие сина ми?", закрещял разяреният баща. Синът му го успокоил, че няма такова нещо, но по-възрастният не приемал думите на момчето. Той се приближил до 30-годишния пловдивчанин и го ударил с лопатата в главата. С метална тръба пък друг жител на селото започнал да налага запалянкото. Последният паднал на земята, но ударите не спрели.

Присъстващите на стадиона веднага се намесили и разтървали мъжете. Лекар, която била медицинско лице за спортната среща, веднага оказала първа помощ на пострадалия. Повикана била линейка и полиция.

Органите на реда установили нападателите и ги отвели в районното управление на село Труд.

Раненият пловдивчанин посетил Съдебна медицина, за да се констатират нараняванията му. Медиците са издали съдебно медицинска експертиза, която гласи, че на 30-годишния мъж е причинена лека телесна повреда, изразяваща се в рана на предната част на главата и такава на крака. Според експертите нараняванията са причинени именно чрез удари с лопата и метална тръба.

Двамата мъже са били привлечени като обвиняеми. Преди дни те са се изправили пред Районен съд – Пловдив и са направили пълни самопризнания по случая. Те са изразили съжаление и са поискали минимални присъди.

За извършеното престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” до три години. Тъй като обаче мъжете са с чисто съдебно минало и съжаляват за стореното, те са освободени от наказателна отговорност като им е наложена административна санкция глоба. Размерът на която е в рамките на минималния размер, а именно 1500 лева.

Решението подлежи на обжалване и протест. /blitz.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
g

g

28.04.2019 | 06:20

циганин плаща глоба колкото пърен полицай е глобен по ззд

Отговори
2 1

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?