Чужд език за едно лято? Възможно е - в НЕА Германика

Тук децата напредват за броени месеци с хибридно обучение и Монтесори

Преди си задавахме въпроса „Знаеш ли чужд език?”. Днес той вече е „Колко езика знаеш?”. Децата ни ще живеят в свят на глобална комуникация, където всяка възможност е в плюс. Точно затова е важно да изберем правилните начини да ги въведем в света на езиците. Възможностите са много, но чували ли сте за хибридно обучение? Какво се крие зад това новаторско понятие, ни разказа академичният директор на образователен център НЕА Германика г-жа Светла Желязкова.

Хибридното обучение е световен метод, който предоставя нови възможности при преподаването на чужди езици. Английският термин е „blended learning“. В него се смесват различни типове на подготовка - комбинация от присъствена и онлайн форма на учене. Това е специално разработена учебна методология, с нов начин на преподаване и подход, който съчетава в себе си традиционни и дигитални методи. Смесеното обучение позволява постигане на по-високи резултати за по-кратко време. Смея да твърдя, че сме пионер в България - нашият център пръв въведе успешно този модел. Ние, екипът на НЕА Германика, сме си поставили за цел да обучаваме и възпитаваме едно ново поколение деца, което не само знае по няколко езика, но може умело да използва дигиталните инструменти, докато учи.

Наред с този уникален подход за преподаване през учебната година, ние създадохме и прилагаме авторска програма за учене и занимания за деца от 6 до 12 г. през лятото. Тя включва концепции от методиката на Монтесори и елементи от немската и финландската образователна система. Всяка седмица ще е посветена на една глобална тема, която разширява познанията и уменията на децата. Например първата седмица на месец юни ще е под наслов „Здрав дух в здраво тяло или живите витамини“. Децата не само ще получат нови знания, но и ще прилагат наученото на практика под формата на забавни задачи, изработване на собствени продукти и презентации. А на всички родители можем да обещаем, че със сигурност малчуганите ще имат незабравимо лято и ще спечелят много нови приятели. В същото време ще научат нещо ново и интересно, което да разкажат и вкъщи. Големи отстъпки ви очакват, ако втори и трети член на семейството се запишат в НЕА Германика. Всеки от вас може да се възползва и от нашите програми за обучение на възрастни или пък нашите преводачески услуги.

За всичко това и още нещо от екипа на НЕА Германика обещават да разкажат на място в техния офис на адрес: бул. „6 септември“ 113, на тел: 032 35 98 50; 0889 39 98 50 или на техния интернет сайт - neagermanika.com.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?