Подай сигнал

Чунчуков връчи на швейцарския посланик плакет на „Източен“

Градът

от Екип Марица 136 прегледа 0

Чунчуков връчи на швейцарския посланик плакет на „Източен“

Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков връчи днес почетния плакет на района на посланика на Швейцария Н. Пр. Денис Кнобел във връзка с предстоящото изтичане на мандата му.

„Връчвам този почетен плакет с благодарност за подкрепата Ви за образованието в нашия район“, заяви Николай Чунчуков по време на посещението си в швейцарското посолство в София. Той подчерта и приноса на посланика за развитието на проекта по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Денис Кнобел увери, че ще продължи да подкрепя проекта, район „Източен“ и Пловдив. Сърцето ми ще остане в България и в Пловдив, който много ми харесва, сподели той и пожела успех на града като Европейска столица на културата през 2019 г. Посланик Кнобел обеща догодина отново да се върне в Пловдив, за да бъде част от събития от програмата на домакинството.

На срещата днес присъства и Стефка Симеонова – главен експерт „Образование и култура“ в район „Източен“.

Припомняме, че Община Пловдив изпълнява проект „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“ на стойност над един милион лева. Той е по „Програма за насърчаване на социалното включване на ромите и другите уязвими групи” и има за цел образователната и здравна интеграция на ромите и други уязвими групи, живеещи на територията на квартал „Столипиново“ в град Куклен.

Като част дейностите се изгражда Здравен център към ДКЦ „Изток” с пет медицински кабинета, Образователен център в двора на училищата „Найден Геров“ и „Кирил Нектариев“, облагородяване на дворното пространство и на две детски площадки на територията на ДГ „Лилия“.

Коментари