"Чудото Монтесори" - най-доброто за детето

Нов Монтесори детски център отваря врати в центъра на Пловдив

„Ние не сме способни да създаваме гении! Ние можем само да дадем шанс на всяко дете да реализира своите потенциални способности да стане независима, уверена и уравновесена личност“ – казва Мария Монтесори.

Пловдивчанката Петя Паунова създава и ръководи най-добрия детски център с Монтесори обучение в града – „Малката Русалка“, отговарящ на всички европейски стандарти и международни изисквания на AMI /Международна асоциация Монтесори/.

Тя самата е дипломиран Монтесори педагог. Неин учител и ръководител е Елена Тимошенко – автор на бестселъра „Чудото Монтесори“  и „С Монтесори в кухнята“, монтесори педагог, психолог, преподавател в Seton Montessori Institute – Чикаго, САЩ, и Montessori Institute Prague – Прага, Чехия, и автор на много иновативни образователни проекти/.

Елена Тимошенко проведе и второто в България  международно Монтесори обучение, мастър клас  – „През погледа на Монтесори“, през месец юни 2019 г. в  Детски център „Малката Русалка“ в село Марково.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

„Създадохме една добра и развиваща се среда в нашия прекрасен град, която формира способностите на детето самостоятелно да мисли, да се труди  и това да му доставя удоволствие. При нас децата пряко консумират природата. Така те опознават света и израстват отговорни и с висока екологична култура. И трите ни детски центъра: № 1 – в село Марково, в близост до „Park & SPA HOTEL MARKOVO“, № 2 – в гр. Пловдив, на ул. „Райко Даскалов“ 39А, зад Галерия  „Капана“, и № 3 – на ул. „Гладстон“, Цар-Симеонова  градина, Дом на техниката /абсолютно еднакви и с една и съща образователна програма, с просторни, самостоятелни стаи /занимални/ – всяка от които с площ над 50 кв. м, самостоятелен двор и Плейграунд  /Playground /, обезпечени с  необходимите пособия за успешно протичане на заниманията и обучението, насочени към развитието и потенциала на всяко дете. Уникалната ни авторска образователна програма включва: Образователна програма, одобрена от МОН /Министерство на Образованието/ на издателство „Изкуства“ и „Приятели“ на издателство „Анубис“, със засилено обучение на английски език, български език, математика, околен свят, йога, народни танци, модерни танци, АРТ изкуства, рисуване, музика, Монтесори занимания /по метода на Мария Монтесори/, Валдорфска педагогика /по метода на Рудолф  Щайнер/, тенис, плуване, „Зелено учелище“ на Цигов чарк, както и Монтесори „Фермата“ в село Марково /Montessori Zoo Animal  аnd Montessori  Botany/“ – разказва Петя Паунова.

 А нейното мото и мотивацията са: „Децата са най-важните хора в нашия живот, те са отражение на нашите мечти и стремежи, мисли и желания, отражение на нашите надежди. Те са нашето „Утре“ и ние искаме и даваме най-доброто за тях!“        

Обадете ни се на телефон: 0888401177 или ни пишете на e-mail: [email protected]

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
TRANS-GENDER:  менте-SORRY за меки дупенца

TRANS-GENDER: менте-SORRY за меки дупенца

07.08.2019 | 19:19

Перверзната "система" нашумяла във Филибето заради ЧИЧОВОТО Стояновото както в 13:37 часа колегата потвърди е ЗА СИРОМАШКИ СИРАЧЕТА С МЕКИЧКИ ДУПЕНЦА които ша ги варгаляме по пода, оти не щеме да се 'арчиме за чинове и за мебелировки. Абе там да се научат горките да се подписват и да броят до 12 - ама без да се пресилват, че да им е комфортничко. БУДАЛИ, давайте си челядта за във Менте - SORRY, че да имаме кадри за хамали и чистачки и за тротоарни г-ци (каквато е Модата в "изкуствата")

Отговори
3 0
истината

истината

07.08.2019 | 13:37

Това е методика от преди повече от век и целта е да даде елементарно образование на децата на работническата класа , което да им позволи да се включат в работническата класа. За децата на елита има ЧАСТНИ УЧИЛИЩА.

Отговори
8 2
майор Лукаш

майор Лукаш

07.08.2019 | 09:56

Малка русалке, ела да си направим удоволствието!

Отговори
3 3
Mime

Mime

07.08.2019 | 09:50

Не, благодаря!

Отговори
6 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?