Подай сигнал

Чудо! Законни магазини никнат в "Източен"

Пловдив

от Росен Саръмов 566 прегледа 0

Ако общината премахне един незаконен обект, тя е собственик на материалите от него

Вълна от заявки за законни търговски обекти през последните три месеца залива кметството на район „Източен".

От администрацията вече са издали разрешение за откриването на над магазина и сергии, съобразени изцяло с общинските наредби.

„Откриваме и нови зони за поставяне на такива обекти. Те са основно на улиците „Елба" и „Крайна", каза кметът на района Николай Чунчуков.

От кметството обясняват на кандидатите за легален бизнес как да си открият фирми и после да кандидатстват за място в новите зони. Схемите за новите търговски обекти се приемат на експертен съвет.

„Хората сами разбраха, че е по-добре да са законни, отколкото да сложат някъде сергия и после или ние да я бутаме, или те да си я режат на части.

Другата новост е, че изрядните търговци вече ни докладват за самонастанилите се  незаконни", обясни Чунчуков.

За последните два месеца не се е наложило кметството да нареже и една сергия.

Според кмета, щом получат известие за бутане, нарушителите премахват обекта сами, за да може да използват материала от него. Иначе той става собственост на общината.

Коментари


Идват избори.Затова в Столипенбург кметството започва с пълна пара да издава всякакви разрешителни за павлиони и сергии.Даже ако се наложи ще ги прегръщат и целуват само и само да им угодят.И така кервана си върви ли върви,а ние българите от другите квартали само гледаме и не взимаме никакви по-решителни мерки.