Чудо! Колко задигнаха апаши от една забравена раница

Апаши със съвест пребъркаха раницата на младеж, след като той я забрави на пейка в Цар-Симеоновата градина, но решиха да го пощадят и не откраднаха нищо. За куриозната случка разказа 25-годишният студент Йордан.

В понеделник той се прибирал към дома си и преминал през централния градски парк. Било малко преди 12 през нощта и градината пустеела. „Тъй като в понеделник чествахме големия християнски празник Св. св. Константин и Елена, реших, че трябва да честитя на именниците, преди да удари полунощ“, разказа Йордан пред репортер на „Марица“.

Момчето седнало на една от пейките, разтоварило багажа и се захванало да пише съобщения на своите колеги и приятели. Съчиняването на честитките му отнело около 10 минути, след което младежът станал от пейката, която се намирала на една от централните алеи в парка, и продължил към дома си.

„Бях стигнал някъде до Техническия университет, когато усетих, че съм забравил раницата си на пейката. В главата ми се преплитаха различни сюжети - от една страна, нямаше много хора в парка, но кражбата би могла да стане за секунди. Сетих се, че в градината има денонощна охрана, но кой може да разчита на това. Представих си как звъня на 112, но и това не ми се стори твърде надеждно като за една раница“, разказа Йордан.

Задъхано момчето успяло да стигне до градината. Йордан тръгнал по алеята и гледал внимателно. Около 50 метра по-нататък младежът видял раницата си, която лежала на една от пейките.

Секунда по-късно Йордан видял, че тефтерът му, в който си води записки в университета, е захвърлен до пейката. Тогава разбрал, че все пак някой е тарашил раницата. Всички джобове и отделения зеели отворени. За щастие нямало ценности, липсвала само една банкнота от пет лева, която младежът бил пуснал свободно вътре.  

„Искам да благодаря на тези хора, които не ми откраднаха раницата, а само я оглозгаха и я оставиха на пейката. За мен самата раница е много ценна. Тя е профилирана специално за зимни спортове и е доста скъпа. Освен това ми е била добър спътник в планинските приключения и просто има сантиментална стойност за мен. Апашите можеха просто да си я вземат, но са решили да я оставят, за да може и тази история да има щастлив край“, разсъждава Йордан. /Марица.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?