ЧСИ продава апетитни имоти на Арабаджиеви в Захарна фабрика

На тезгяха е и частен язовир край Съединение

Два атрактивни имота ще се разиграват на търг заради дългове на собствениците им. Частният съдебен изпълнител Атанас Атанасов обяви втора публична продан за три сгради, част от активите на Захарния комбинат в Пловдив. ЧСИ Петя Николова пък търси купувачи за частния язовир „Точиларци“ в землището на гр. Съединение.

Захарната фабрика ​в Пловдив е собственост на фамилия Арабаджиеви. Имотът  бе запориран през април тази година, след като​ Ветко и Маринела бяха обвинени задочно в участие в организирана престъпна група, укриване на данъци и пране на пари. От две години официални съдружници във фабриката са синът им Владимир Арабаджиев с 3%, а останалите дялове са на „Алис Инвест Груп“. Тя пък е собственост на „Лавана Тур“, регистрирана на Сейшелите. От 2017 г. до момента четири пъти са запорирани дяловете на съдружниците, като два от запорите са вдигнати ​- един към НАП, наложен на  „Алис Инвест Груп“, и един към БНП Париба Швейцария. Все още не е вдигнат запорът към „Колони Моторспорт“ ООД за 30 4045,51 евро главница и още един към НАП, и двата наложени на Владимир Вълчев Арабаджиев. Последното запорно съобщение е от 10 юли 2019 г.

Противно на практиката при втора продажба да се прави преоценка с цел намаляване на първоначалната цена на недвижимите имоти, случаят със Захарния комбинат е изключение. Не е коригирана стойността на нито една от трите производствени сгради, включени в търговото предложение. Наддаването за едната сграда с площ от 3761 кв. м тръгва от 53 248 лв. Търгът за втората, която е малко над 4000 кв. м, стартира от 114 960 лв. Третата сграда е с площ от 263 квадрата и с първоначална цена 19 984 лв., като трите са общо 188 192 лв. Според вещи лица това не е реалната оценка на промишлените сгради. Върху тях има вписана забрана, заличена ипотека и апорт. Отварянето на наддавателните предложения и обявяването на купувач ще бъде на 18 септември 2019 г.

Язовир „Точиларци“, с площ от 176 729 декара, е собственост на фирма „Топ Бългериън Фишърис 681“ ООД (предишно име Ка Енд Ен Фишърис). Дружеството е регистрирано през 2015 г. с основен предмет на дейност риборазвъждане, производство на зарибителен материал, преработка и търговия с риба и др. 

 Съдружници с равни дялове по 50 лв. са Николай Костов и Верджиния Джебян. Водоемът е ипотекиран в полза на банка ДСК от Костов, като размерът на запора е 65 752,98 лева заедно с лихвите. Преди години язовир „Точиларци“ , който е един от 9-те язовира в община Съединение, се е стопанисвал от бившето ТКЗС в града. По време на ликвидацията на земеделските структури през 90-те години на 20. век се купува от местната кооперация „Гигант“. После се взима от Ловно-рибарския съюз „Съединение“, а след това минава през още няколко ръце, докато стигне до фирма „Топ Бългериън Фишърис 681“ ООД. Идеята е била в язовир „Точиларци“ да се изгради садкова инсталация и плаващи понтони къщи за гости, която не се е реализирала. Търгът за язовира стартира от 429 840 лв. Иначе дружеството има садки за риба в язовир "Батак". Посоченият телефон за контакти с Николай Костов бе изключен.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?