Чрез заменка: Родата на Ралев с апетитен имот до ПУ

Строителят „Балканика“ ЕООД финансирал покупката на баровския кметски апартамент на бул. „Шести септември“

Родата на арестувания за корупция кмет на район „Северен“ Ральо Ралев е въртяла имотни сделки на килограм през последните години, установи разследване на „Марица“.  

Само преди три месеца бащата и майката на кмета - Иван и Люба Иванови,  са придобили чрез замяна терен от 1063 кв. м в близост до новата сграда на ПУ „П. Хилендарски“ на бул. „България“, сочи справка в имотния регистър.

Сделката е извършена на 5 март 2019 година. Тогава родителите на Ралев са заменили апартамент от 64 кв. м на ул. „Ян Хус“ 3 в „Северен“ за имота до ​университета, чиито собственици са били Диана и Христо Стойчеви от Казанлък. Въпросното жилище пък е било купено от родителите на Ралев едва три месеца по-рано - на 13 декември 2018 г. Апартаментът в близо 40-годишното блокче в кв. „Захарна фабрика“ е придобит на публичен търг, след като е бил обявен за продан заради натрупани задължения на предишната му собственичка Иванка Костова.

По този начин 71-годишният баща на районния кмет се е сдобил изключително евтино с терен от над 1 декар в района на ПУ, където през последните години кипи строителство на жилищни и офис сгради, а цените на имотите постоянно растат.

През 2017 г. бащата на Ральо Ралев е направил още една подобна сделка. На 14 август 2017-а той е придобил чрез прехвърляне от Момчил Бешков и Недялка Ралева ателие за творческа дейност от 46,29 кв. м на бул. „Никола Вапцаров“ 68 в "Кючук Париж". Същото ателие, но вече записано в нотариалния акт като апартамент, е продадено три месеца по-късно - на 10 ноември 2017 г., на Йорданка Кисова.

От имотните регистри изскача още един любопитен факт. Баровският апартамент №21 на седмия етаж в луксозната кооперация на бул. „Шести септември“, в който се беше пренесъл кметът Ральо Ралев, е купен от фирмата на баща му „Рали Транс“ на 29 юни 2017 г. Това е станало чрез учредяването на ипотека за жилището, което по документи се води с площ от 123,94 кв. м, като кредитор се явява самата фирма продавач „Балканика“ ЕООД.

Същия ден е направена и сделка между същите страни - „Балканика“ и Иван Ралев Иванов, и за съседния апартамент №22, който е с площ 123,36 кв. метра.

Така кметската фамилия получава възможността да свърже двете жилища и да се получи въпросният общ апартамент от над 247 кв. метра със самостоятелен чип за асансьора, в който се е канел да живее Ральо Ралев. 

За пришитите към него тераса и покривна част, където са вдигнати всевъзможни екстри и до които се стига от същия този апартамент, в регистъра няма данни. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
истината

истината

08.06.2019 | 08:28

Пипало е здраво момчето, като всички на подобна позиция. Лош късмет за него, че го хванаха. То, затова в живота трябва и късмет. И на Титаник е имало много красиви и богати, но са нямали късмет. Мамин обаче е друга работа. Хем богат, хем с късмет.

Отговори
24 6
Пловдивчанин

Пловдивчанин

08.06.2019 | 08:01

Ясно е , че има сделки и това не е ново.Въпроса е нарушен ли е закона за лични облаги.Служебното положение на вече бившия кмет оказвало ли е влияние ?

Отговори
13 0
и аз искам

и аз искам

08.06.2019 | 07:57

сега да се изземат имотите да му остане панелката да полежи в затвора и после да гони михаля..... Бойко вие не сте партия вие сте шайка разбойници!!!!!!!!!!!ГЕРБ ЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА!??? ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ТРИБУНАЛ?! ЩЕ ПОЛУЧАТ КАТО БОНУС ОТ ОНЕЗИ ОДЕАЛА???????????? ПО ДОЛНА ПАРТИЯ С ПО ДОЛНИ ЧЛЕНОВЕ В СТАРАТА И НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ НЯМА???!!! ШАЙКА КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ ДО 10 -ТО КОЛЯНО...............................ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА....... БОЙКО РЕЧЕ И МАГАРЕ ДА БЯХ ВЪРЗАЛ ЩЯХА ДА ГО ИЗБЕРАТ .....ДА МАГАРЕТА ИЗБРАХМЕ АМА КРАСТАВИ...........КАКЪВТО ИМ Е ВОЖДА???!!!

Отговори
23 7

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?