Читатели благодарят на „Марица“ за Къщата на духовете

Читатели на „Марица“ изпратиха до редакцията ни писмо, с което благодарят за своевременните публикации, свързани с т.нар. „Къща на духовете в Кършияка.

След нашата намеса занемарената, изоставена и опасна сграда беше съборена. Хората обаче настояват теренът да се благоустрои и да се превърне в приятно място за отмора на живеещите н квартала.

Ето какво ни написаха благодарните пловдивчани:

 

 Уважаемa Редакционна колегия на вестник "Марица",

Обръщаме се с благодарност за навременните публикации по случая с рушащата се "къща на духовете" в Район Северен, които дадоха резултат.

Какво се случи оттогава?

След многократни писма до Район Северен, Община Пловдив и Областната администрация, както и след две публикации във в-к "Марица", най-после, макар и с четиригодишно закъснение, в рамките на три дни през м.декември, 2017 бе изпълнена Заповедта за премахване на опасната сграда.

За съжаление, както често се случва в България, но не в Европа, работата беше свършена само наполовина.

Теренът все още стои непочистен от строителните материали, незаравнен с пръст, и продължава да бъде опасен и необлагороден като зона за отдих.

Вече няколко месеца чакаме отговор от Община Пловдив на предложението на домоуправителите, постъпило при тях още на 31.03.2017г., за обособяване и благоустрояване на освободената зелена площ в градинка, подкрепено единодушно от живущите в близост над 400 души. Приложена бе дори идейна скица, изготвена от архитект. Държим да отбележим, че предложението ни не изисква изграждане на паркови съоръжения, допълнителни финансови средства, инвестиционни проекти или разрешения за строеж, за които знаем са са необходими време и одобрение от страна на Общинския съвет. Градинката е повече от необходима за всички живущи в района като единственото възможно място за отдих предвид интензивното жилищно застрояване, натоварените транспортни артерии и големи търговски обекти наоколо.

Прилагаме снимки на сегашното състояние на терена и как би изглеждал той ако Пловдив настина беше европейски град.  

Оставаме с надежда, че нова публикация по темата във в-к "Марица" ще ангажира и напомни на общинските власти, че дължат отговор на сигнали и предложения от страна на гражданите на Пловдив, и то в срок.

 

Възмутени граждани

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?