Чистка в Общината! Тотев отстрани вицето Кацарски

Най-важният ресор в управлението се поема от главния инженер Йордан Калев

Кметът Иван Тотев изненадващо отстрани заместника си Димитър Кацарски 4 месеца преди края на мандата. Ключовият ресор по общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции се поема от главния инженер на града Йордан Калев. Близо 8 години Кацарски бе дясната ръка на Тотев. Вчера обаче е бил поканен да си тръгне незабавно и без предизвестие.

Кацарски внасяше важните решения в местния парламент за продажба на общински имоти и градоустройствените проекти. Двамата с Тотев са подсъдими по делото за зоопарка, чието изграждане се точи вече 4 години. В края на май пък Кацарски бе на разпит в КОНПИ по нова проверка за строителството на спортната зала Колодрума. 

Мотивите за отстраняването на зам.-кмета не са известни. В съобщението до медиите пише, че рокадата е заради  "новите предизвикателства в работата на Общината".

Това отприщи няколко версии. Едната е, че  в навечерието на местните избори Тотев се опитва да поизчисти имиджа на управленския екип по примера на премиера Бойко Борисов с надеждата, че ще бъде предложен от лидера на ГЕРБ за трети мандат.  Втората гласи, че по този начин ще отпуши напрежението сред бизнеса, който отдавна настоява за отстраняване на Кацарски заради забавени преписки и проекти в ръководените от него отдели, както и заради грешната политика в сферата на градоустройството. 

Повечето хора обаче са наясно, че през всичките осем години инж. Димитър Кацарски беше дясната ръка на Тотев и че уволнението му, за което професионалните гилдии в Пловдив настояваха още в първия кметски мандат, е закъсняло. След тясното партньорство  на градоначалника ще му е много трудно да се оправдае  за пропуските и гафовете в управлението, за които той също си носи кръста.    

Кацарски и Тотев заедно  бяха разследвани от спецпрокуратурата по обвинение за нарушения при  възлагане на обществената  поръчка за строежа на зоопарка. Ресорният  зам.-кмет е провел процедурите, но цената на зоологическата градина беше завишена с близо 800 000 лева с изричното съгласие на Иван Тотев. 

Миналата седмица пък Димитър Кацарски беше привикан в Комисията за противодействие на корупцията за строителството на Колодрума, но цялата документация и разплащането е минало през ръцете на градоначалника.  

Ръководените от Кацарски служби, както и самият той, носят вина  за  провала с инфраструктурните проекти, сред които е и пл. "Централен" и които трябваше да бъдат готови до старта на Европейска столица на културата,  още в началото на 2019 г. Но отговорността за неусвоената държавна субсидия  в размер на 20 млн. лева е най-вече на Тотев.  

Горещи разкрития по темата - четете след малко!

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Хи-хи-хи

Хи-хи-хи

02.07.2019 | 11:29

Мюретата почнаха да ги отстрелват. Следва финансовото им обезкостяване.

Отговори
4 0
знаещ

знаещ

02.07.2019 | 08:14

Гони Тотев, гони.Твоята ще е най-трагична.За това , че на два пъти му открадна изборите Атанасов жив ще те одере.

Отговори
13 1
Чефо

Чефо

02.07.2019 | 08:07

Много лесно е да си ходят награбили милиони. Никакво ходене.Ходене ама право в панделата.

Отговори
18 1
член на ГЕРБ

член на ГЕРБ

02.07.2019 | 08:06

тотев в Затвора !!!

Отговори
20 1
голямата метла

голямата метла

02.07.2019 | 07:55

Време е да си ходите боклуци.Мамин, разбира се, начело с теб.

Отговори
20 1
спец

спец

02.07.2019 | 07:53

Безнадеждно късно Тотев.Ако трябваше да го махаш,трябваше да свършиш с него преди 2 години.Сега само показваш обърканост, несигурност и страх.А на хоризонта ти се задават пълчищата на Главчу.По-озверели от всякога за мъст.

Отговори
20 1
авджия

авджия

02.07.2019 | 07:12

Изтрепете се крадливи чакали с чакали. Мамата ебахте на тоя град.

Отговори
22 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?