Чистим Дановия хълм тази събота

За втора поредна година район „Централен“ - Община Пловдив и JCI Plovdiv съвместно ще вземат участие в Световния ден на почистването. Денят е 15.09.2018г., събота, а за сборен пункт е определен площадът пред Радио-телевизионния център, Пловдив.  „След миналогодишната ни акция, която се проведе на хълма Бунарджика, тази година се насочваме към друг любим хълм на пловдивчани - Дановия хълм. Кампанията по почистването ще се състои между 10:00 и 12:00 часа,“- коментират от НПО организацията.

Георги Стаменов се обръща към всички жители на район „Централен“ и към тези, които се разхождат в района на Сахат тепе (Дановия хълм). „Бих желал да поканя представители на частни, държавни и обществени организации, както и на учебни заведения в подножието на хълма да се включат в инициативата,“ – казва районният кмет. Еколозите от район „Централен“ са осигурили достатъчно ръкавици и чували за събраните отпадъци. Те ще бъдат раздавани от JCI Plovdiv на място. Организаторите се обръщат и към родителите: „Ще има работилница за играчки от различни видове опаковки. Достатъчно е да носите празни кутии от кремове.“

“Световен ден на почистването” е кауза, която има за цел да обедини участници от над 120 страни по целия свят, имащи за цел да почистят местата на които живеят. До момента в кампанията са се включили над 1 350 500 доброволци. Тази година се очаква в инициативата да се включат над 120 страни и милиони доброволци.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?