Четирима британски министри подадоха оставки

След като Борис Джонсън стана премиер

Британската министърка на отбраната Пени Мордонт обяви вчера, че подава оставка и че няма да е част от правителството на Борис Джонсън, предаде БТА.

“Ще стана отново редови депутат, като в това ми качество премиерът ще разполага с цялата ми подкрепа”, написа Мордонт в Twitter. Тя е привърженичка на Brexit и подкрепи опонента на Джонсън Джереми Хънт в борбата за определяне на нов лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания.

Министърът на бизнеса Грег Кларк и този на международната търговия Лиъм Фокс също обявиха, че подават оставка, след като Джонсън официално стана премиер. “Сърдечно поздравявам Борис Джонсън за това, че стана премиер. Той е прав, че ще сформира нов екип за новото правителство”, заяви Кларк, който бе един от проевропейските министри в правителството на досегашния премиер Тереза Мей.

“За съжаление напускам правителството. Ще подкрепям Борис Джонсън и правителството като депутат”, каза Лиъм Фокс.

Междувременно Би Би Си съобщи, че външният министър на страната Джереми Хънт също е напуснал поста си. “Би било огромна чест да продължа работата си като външен министър, но разбирам нуждата новият премиер да може да избере своя екип. Борис Джонсън искрено ми предложи и друг пост, но след 9 години и над 300 правителствени съвещания е време да се завърна на скамейките, от където ще дам пълната си подкрепа за новия премиер“, написа той в профила си в Twitter.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?