Четете в Марица: Водните запаси на Пловдив намаляват

Водните запаси на Пловдив намаляват


Водата в Пловдив непрекъснато влошава качествата си, а водните запаси на града намаляват. Тревожната констатация направи вчера областният управител Здравко Димитров по време на Регионалния съвет за развитие на Южен-централен район, който се проведе в сградата на УХТ.

Лихвата по детските влогове стана кръгла нула


Нулевите лихви не пожалиха и детските спестовни влогове. Една от банките в топ 3 официално обяви, че в края на лятото променя лихвената си политика и  започва да олихвява дългогодишните спестявания с лихва от 0,00%. Добрата новина в случая, че този тип банкови продукти нямат други такси, така че скътаните пари ще се обезценят само с процента на инфлацията. Кръгла нула е лихвата при детските влогове на Банка ДСК, независимо в каква валута се спестява.


Две педи кал в подлеза на "Македония"


С дебел слой кал беше покрит вчера сутринта подът в подлеза на бул. "Македония" до Бетонния мост. Пороят, излял се предишния ден над Пловдив, бе свлякъл пясъка отгоре в подземното съоръжение. Предобед търговците в подлеза на гарата пък продължаваха да се борят с огромните локви от проливния дъжд. Водата много трудно се оттича под бул. "Христо Ботев", тъй като канализацията е стара и тръбите не могат да поемат повече от тридесетина литра на квадрат. 


Нов провал с търга за "Модър - Царевец"

Строителството на автомобилния подлез "Модър - Царевец", за който се говори от десет години, се отлага за неопределено време. Община Пловдив прекрати тръжната процедура за обществена поръчка на стойност 12 млн. лева с мотив, че единственият участник не отговаря на условията.
 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?