Подай сигнал

Четете в Марица: Вместо мост над Марица - две пейки и инсталация от стара врата

Пловдив

от Марица вест. 1025 прегледа 0

Четете в Марица: Вместо мост над Марица - две пейки и инсталация от стара врата

Вместо мост над Марица - две пейки и инсталация от стара врата Архитектурното студио на Калтвасер и Ронц трябваше да прокара с местни занаятчии временен мост над Марица в „Столипиново”, чрез който символично да се създадат връзки. Но мост няма да има.


Според първоначалната идея, одобрена с аплаузи от визионерите в Общинска фондация "Пловдив 2019" , той трябваше да е резултат от втори проект на немците, освен Детския град - „Изграждаме заедно: Да се учим от "Столипиново”.

Гимназисти въртят търговия с униформи втора ръка

Пловдивски гимназисти въртят търговия с униформи втора ръка в интернет. Месец преди началото на новата учебна година в една от най-големите платформи за продажба в мрежата могат да бъдат намерени поне 40 обяви, установи проверка на „Марица“. Там цените са от два до три пъти по-евтини, отколкото ако униформата бъде закупена нова - започват от символичните 5 лв. за част от облеклото и достигат за 60 лв. за целия комплект.

Запечатват хотела на Ангел Пепелешев за 5 лева укрит оборот

Хотел „Нобел“, който се намира в курорта Слънчев бряг и е собственост на един от големите пловдивски търговци на цигари Ангел Пепелешев, ще бъде запечатан от данъчните за две седмици. Мярката е резултатът от изненадващите проверки на агентите на НАП по морето, които текат от началото на месеца. Собствениците вече са пуснали жалба до административния съд в Пловдив, но в петък бяха порязани от магистратите.

Жегата ни прави податливи на чревни инфекции


Чревните инфекции в Пловдив и областта се увеличиха в топлите дни на изминалата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Във времето от 9 до 15 август са регистрирани 68 случая, срещу 53 от 2 до 8 август.