Подай сигнал

Четете в "Марица": Топим шефа в нета

Пловдив

от Екип Марица 916 прегледа 0

Четете в "Марица": Топим шефа в нета

Топим шефа в нета

КНСБ пусна безплатно мобилно приложение, в което работници и служители могат да подават сигнали срещу некоректни шефове и неспазване на трудовото законодателство. Оплакванията може и да са анонимни, системата само ще локализира населеното място, от където са подадени.

Яслата с евтините общински клубове пресъхва

Десетократното орязване на субсидиите, поискано от премиера Бойко Борисов, ще откаже повечето партии от лъскави клубове със секретарки и сътрудници, въпреки че за общински имоти те и сега плащат най-евтин наем. Тарифата в Пловдив не е променяна от години и е символична - само 50 стотинки на квадрат, независимо къде се намира партийният клуб.

Имотът на Ралев до ПУ му носи над милион

Един милион, че и много повече, може да спечели родата на арестувания кмет на "Северен" Ральо Ралев от имота, който е придобил чрез заменка баща му зад новата сграда на ПУ на бул. "България". Това изчислиха пловдивски брокери, след като "Марица" им показа терена.

Вербуваното от ИДИЛ момче се върна в клас

Момчето, което е било вербувано от „Ислямска държава”, се върна в училище. Школските власти обаче са инструктирани да направят крачка назад и да не се намесват. Случая поемат изцяло психолозите на МВР. Целта е подкрепата да се осъществи от подготвени кадри и да не се всява смут и паника сред останалите родители.

Тапа на Кукленско, дюлгерите пият бира

Кукленско шосе стои разкопано, близо километър тапа от коли запушва надлез „Родопи“, а строителите бездействат и пият бира. За това сигнализира вчера преди обяд читател на „Марица“. Мащабният ремонт на една от най-натоварените пътни артерии в града започна в края на май и трябва да приключи за 90 дни. В момента автомобилите се движат само в едната лента на пътя. Другите две са с изрязан асфалт.

Търговци менте вдигат планина от боклуци

Планина от боклук се оформи за пореден път в градинката между сградата на прокуратурата и Четвъртък пазара. Купища стари кашони и гнили плодове са изхвърлени до тротоара на ул. „Димитър Цончев”. Мястото е в центъра на града и оттам постоянно минават чужди гости.