Четете в "Марица": Синя зона и пред Голямата Базилика

* Изненада: Синя зона и пред Голямата Базилика
Срещу заплащане вече се паркира на северното платно на бул. "Кн .Мария Луиза" до строежа на Голямата базилика. Синята зона е разширена с 15 места, от които сега се ползват 11. 

* Роумингът безплатен, ама не съвсем
Роумингът, който уж стана безплатен в ЕС от 15 юни 2017 г., не е съвсем безплатен за България. Гръмката новина за отпадането на таксите или е била грешка на превода, или недобре обяснена на потребителите. 

* Пловдив - богат на наследство, беден на памет 
Четвърти месец Пловдив е Европейска столица на културата. Туристи обаче все още няма. Няма ги и  уникалните събития, които трябваше да покажат на чужденците традицията и духовната мощ на хилядолетния град. 

* Десет емблематични места в Пловдив, които не са за показване
Докато се гордеем колко хубав и вълнуващ е Пловдив и колко много неща можем да покажем на чуждестранния си гост /Античния театър, Стария град, Римския стадион, тепетата.../ трябва честно да си признаем, че сме длъжници на миналото и хората, съградили този град преди нас. 

* Назначават  4472-ма доброволци за изборите
Пловдивчани ще гласуват на 26 май за евродепутати в 459 секционни избирателни комисии /СИК/. За провеждането на вота ще бъдат назначени общо 4472-ма души, след като днес в Община Пловдив се проведат консултациите с местните лидери.

* Пловдив на опашка пред Иван Костов
Стотици хора се подредиха снощи на дълга опашка само и само да вземат автограф от бившия министър-председател Иван Костов на премиерата на новата му книга.

* Шест фирми в битка за спортна зала
Шест фирми подадоха оферти за строителство на спортна зала за ЕГ "Иван Вазов",  за която Община Пловдив дава 1 008 640 лева без ДДС.

* Раздават 60-метров козунак до шадравана
Традиционният козунак с дължина 60 метра ще бъде нареден на шадравана с пеликаните на пл. "Стефан Стамболов" на Великден на 28 април и раздаден на хората от доброволци.

* Ботев намери заместник на Даниел Кайзер
Юношата на Локомотив Пловдив Кристиян Кацарев ще е сменникът на заминаващия си от Ботев вратар Даниел Кайзер.

* Любовно обяснение за Гришо от Селин
Григор Димитров сподели в Instagram снимка с трогателен жест, който тенисистът получил от своя фенка. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?